Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Bever lanceert lijn van onderhoudsproducten gebaseerd op de chemie van de natuur

Bever lanceert lijn van onderhoudsproducten gebaseerd op de chemie van de natuurBuitenwinkel Bever lanceerde op 25 april, in samenwerking met het Zweedse merk OrganoTex, een lijn van onderhoudsproducten gebaseerd op de chemie van de natuur. Met de Buitenmens Care-collectie, PFAS-vrij, zonder schadelijke chemicaliën ontwikkeld en biologisch afbreekbaar, wil Bever consumenten motiveren om de levensduur van kleding en producten te verlengen in plaats van nieuwe artikelen te kopen. De lancering van de onderhoudsproductenlijn is alweer het negende initiatief dat de retailer in de afgelopen drie jaar heeft geïntroduceerd om zijn bijdrage aan een duurzamere wereld te vergroten.

Inspiratie uit de natuur
Van het was- en impregneermiddel voor jassen en slaapzakken tot de poets- en verzorgingsmiddelen voor (wandel)schoenen, alle Buitenmens Care-producten bestaan uit grotendeels natuurlijke ingrediënten. De retailer werkt hiervoor samen OrganoTex. Dit Zweedse bedrijf dat al verschillende duurzaamheidsprijzen in de wacht heeft gesleept met hun innovatieve onderhoudsmiddelen, startte een zoektocht naar een natuurlijk alternatief voor onderhouds- en wasmiddelen en vond die in de natuur. Ze keken de techniek af van onder andere de lotusbloem. Deze bloem blijkt een extreem waterafstotende eigenschap te bezitten, gevormd door een 3D-structuur. Dit effect wordt nu toegepast in de Buitenmens Care-producten.

Onderdeel van een groter, duurzamer doel
Christian de Jong, Manager Duurzaamheid & Innovatie bij Bever, geeft aan dat de onderhoudsproducten onderdeel zijn van een groter, duurzamer doel: de consument helpen duurzamer om te gaan met producten. De buitenwinkelketen gelooft dat het Buitenmens Care-collectie daar aan gaat bijdragen. De Jong: "Bever gaat voor het langer doen met de producten die je hebt. Om de eenvoudige reden dat als je de levensduur van je producten verlengt, je minder nieuwe grondstoffen nodig hebt en minder bijdraagt aan de afvalberg. En laat dat nou de enige berg zijn die we liever zien verdwijnen."

Vriendelijk voor mens, milieu, dier én portemonnee
Aan het besluit om Buitenmens Care samen met OrganoTex te ontwikkelen ging een uitgebreid voortraject vooraf, zegt Albert Scholte, CEO Bever. "Duurzaamheid staat bij Bever hoog in het vaandel en speelt een hoofdrol in alle beslissingen die we nemen. In onze zoektocht naar een toegankelijke oplossing om consumenten te motiveren om nog beter voor hun kleding en producten te zorgen hebben wij meerdere onderhoudsproducten getoetst. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de producten van OrganoTex niet alleen vriendelijk zijn voor mens, milieu en dier, maar ook voor de portemonnee. Er gaan namelijk niet alleen meerdere onderhoudsbeurten uit een verpakking, ook de functionele eigenschappen van kleding en producten blijven langer intact. En dat is niet alleen fijn voor de consument maar ook voor buiten."

Duurzaam en makkelijk
Susanne Karlsson, Sales Manager voor OrganoTex® bij OrganoClick zegt trots te zijn dat Bever met hen de samenwerking is aangegaan. "De visie van Bever is volledig in lijn met onze eigen merkvisie om de levensduur van outdooruitrusting te verlengen in plaats van nieuw aan te schaffen. We zijn dan ook blij dat door deze samenwerking miljoenen Nederlanders onze producten leren kennen en gaan inzien dat het onderhouden van kleding en producten niet lastig hoeft te zijn en inzien wat het positieve effect hiervan op de wereld is."

Voor meer informatie over de Buitenmens Care-collectie: https://www.bever.nl/blog/outdoor/buitenmens-care-producten.html

Voor meer informatie: https://www.bever.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.