Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe Camalots van Black Diamond

Nieuwe Camalots van Black DiamondBlack Diamond introduceert nieuwe Camalots voor dit jaar met een lager gewicht, breder bereik en een ergonomische vormgeving.

Camalats zijn High-Tech klemgereedschap. In tegenstelling tot die van concurrenten hebben de Camalots twee assen en dekken daardoor een breder bereik per maat af. Het nadeel tot nu toe was altijd het gewicht. Bij de nieuwe 2005 generatie Camalots kon Black Diamond dankzij verschillende nieuwe technieken het gewicht echter met 20% reduceren.

Black Diamond grondlegger Yvon Chouinard geldt als de geestelijk vader van 'Clean Climbing'. Hij wilde voorkomen dat er op zijn routes enigerlei sporen achterbleef (zoals gebeurt bij het slaan van haken). Dus ontwikkelde hij een veelheid aan passieve en actieve klemgereedschappen. In 1987 was de introductie van de Camalot dan ook een revolutie. Het gepatenteerde dubbel-assensysteem dekt ongeveer 33% breder bereik af. Daardoor is de waarschijnlijkheid dat men een passende klem aan de gordel heeft veel groter.

Het systeem werkt volgens het 'Constant Angle'-principe waardoor ze altijd in een hoek van 14,5 graden openen. Ook kunnen bij Camalots alle schijven onafhankelijk worden afgesteld, waardoor ze beter op hun plek blijven zitten.

De nieuwe generatie High-End klemmen heeft Camalot C4 en biedt alle voorgenoemde voordelen. Door gebruik te maken van laser voor het snijden kan er behoorlijk worden bespaart in materiaal en dus in gewicht. Daardoor zijn ze tot wel 20% lichter. Ook zorgt de materiaalbesparing ervoor dat de prijs laag kan blijven.

De Camalots C4 zijn er in 9 maten met kleurgecodeerde slings voor een klembereik van 15,5 tot 194,6 millimeter. Vanaf deze maand zijn ze bij de betere buitensportzaken verkrijgbaar. ADviesverkoopprijs vanaf 60,- EURO.

Voor meer informatie: https://www.blackdiamondequipment.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Black Diamond:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.