Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Stijlvolle messenslijpers van Horl 1993

Stijlvolle messenslijpers van Horl 1993De geschiedenis van het familiebedrijf Horl 1993 begon met een bekende uitdaging waar veel kookliefhebbers op een bepaald moment voor komen te staan: het botte keukenmes. Met een hartstochtelijke behoefte aan vlijmscherpe messen, besloot Otmar Horl, destijds design manager in de werktuigbouwkunde, om dit probleem op te lossen. Samen met zijn zoon - en tevens designer - Timo ontwikkelde hij een reeks stijlvolle messenslijpers, die mensen in staat stelt keukenmessen eenvoudig en op professioneel niveau te slijpen.

Constante slijphoek
Otmar Horl wist dat botte messen het beste geslepen kunnen worden in een constante slijphoek. Dankzij zijn ervaring in werktuigbouwkunde was het hem ook duidelijk dat industriële diamanten zich perfect lenen voor het slijpen van messen met verschillende hardheden, gemaakt van allerlei soorten staal. Diamanten worden beschouwd als één van de meest efficiënte en duurzame slijpmiddelen die er bestaan. Deze kennis leidde tot meerdere concepten voor het slijpen van messen. En samen met zijn zoon Timo bracht hen dat uiteindelijk tot een assortiment van stijlvolle messenslijpers, uitgebracht onder de merknaam HORL®, waarvan de volledige productie plaatsvindt in het Zwarte Woud. Gemaakt van massief hout en roestvrij staal, combineren de messenslijpers functionaliteit en design – de twee hoekstenen van het merk. Zo valt er te kiezen uit het allround slijptalent HORL® 2 Cruise, de flexibele HORL® 2 en de HORL® 2 Pro.

Allround HORL 2Cruise
Waar de allround HORL 2Cruise, met een krijtkleurige verfafwerking, een constante slijphoek van 20° bevat, is deze uitermate geschikt voor het slijpen van alledaagse Europese keukenmessen. De beproefde combinatie van diamant en roestvrij staal zorgen voor nauwkeurige slijpresultaten.

Flexibele HORL 2 (Pro)
De flexibele HORL 2 - verkrijgbaar in eiken- of in notenhout - gaat nog een stap verder, met zowel een slijphoek van 15° als 20°. Dat maakt de HORL 2 een perfecte partner voor vrijwel alle Europese keukenmessen, maar ook voor speciale exemplaren, zoals Damascus messen. De bronskleurige HORL 2 Pro is een technische gadget voor de echte liefhebber, in het bezit van een reeks messen, waaronder exemplaren van zeer hoge kwaliteit. De HORL 2 Pro werkt drie keer zo snel dankzij een planetair tandwiel binnenin met een overbrengingsverhouding van 1:3 en levert daarmee extra tijdwinst op bij het slijpen.

Over Horl 1993
Horl 1993 is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de vervaardiging van messenslijpers. Otmar Horl en zoon Timo richtten het bedrijf in 2016 op in Freiburg, Duitsland en ze richten zich op het combineren van kwaliteit en design in hun producten. De HORL® messenslijpers, geproduceerd in het Zwarte Woud, maken het mogelijk om een breed scala aan keukenmessen eenvoudig en nauwkeurig te slijpen - voor een professioneel resultaat in het dagelijks gebruik. Het HORL®-assortiment is online verkrijgbaar op www.horl.com en in de winkels van geselecteerde retailpartners.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.horl.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Horl 1993 (messenslijpers):

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.