Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Fjallraven breidt de 1974 Expedition series uit met de Expedition X-Latt Jacket

Fjallraven breidt de 1974 Expedition series uit met de Expedition X-Latt JacketDe iconische Expedition Down-serie van Fjällräven houdt avonturiers al meer dan veertig jaar warm. Het originele donsjack uit 1974 vormde de inspiratie voor een complete collectie van hoogwaardige winterjassen en dit seizoen breid het Zweedse merk de veelzijdigheid van deze nog altijd populaire productfamilie verder uit met de introductie van de lichtste Expedition jas tot nu toe. De nieuwe Expedition X-Lätt combineert 100% gerecyclede stoffen met een functionele, synthetische vulling en is de perfecte keuze voor buitenactiviteiten bij milder winterweer.

Het originele Expedition Down Jacket is geboren uit een eenvoudige behoefte en pure noodzaak. Bijna 50 jaar geleden, tijdens een bitterkoude winterexpeditie in Noord-Zweden merkte de oprichter van Fjällräven, Åke Nordin, dat hij tot op het bot bevroren was terwijl hij een ellendige nacht doorbracht in een met de hand gegraven sneeuwkuil. Hij beloofde zichzelf dat als de beproeving voorbij was, hij een jas zou ontwikkelen die het onmogelijk maakte om de kou te voelen. Die belofte kwam tot leven in de Expedition Down Jacket, gemaakt van twee aan elkaar genaaide jassen om warmteverlies te minimaliseren, zelfs in de koudste omstandigheden.

Als het om kou gaat, is er geen one-product-fits-all oplossing. Verschillende activiteiten vereisen verschillende jassen, verschillende functies en verschillende niveaus van isolatie. Een systeem voor koud weer is dan ook geen overbodige luxe. Daarom breidde Fjällräven in 2020 zijn legendarische Expedition Down Jacket uit tot een volledige serie van jassen, die bescherming bieden tegen koude weersomstandigheden en functionele warmte voor elke situatie in de natuur.

De nieuwste Expedition X-Lätt Jacket is een veelzijdige nieuwe toevoeging aan de collectie, perfect als warme buitenlaag op droge herfstdagen, of om onder een shell te dragen tijdens winterwandelingen in mildere klimaten. De jas is gevuld met 60 g/m² synthetische isolatie die zijn verwarmende eigenschappen behoudt, zelfs als het vochtig is, en voldoet aan de duurzaamheidswaarden van Fjällräven De buitenzijde en voering zijn gemaakt van 100% gerecyclede polyamide. Wanneer de Expedition X-Lätt Jacket niet in gebruik is, kan de jas netjes en gemakkelijk worden opgeborgen in een daypack.

Adviesverkoopprijzen
Expediton X-Lätt Jacket M - EURO 199,95
Expedition X-Lätt Jacket W - EURO 199,95

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: http://www.fjallraven.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Fjällräven:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.