Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Gore Stoffendivisie presenteert jaarverslag van de duurzaamheidsinitiatieven en -doelen 2020

Gore Stoffendivisie presenteert jaarverslag van de duurzaamheidsinitiatieven en -doelen 2020W. L. Gore & Associates (Gore) heeft zijn 2020 Responsibility Update for the Fabrics Division gepubliceerd. De Responsibility Update 2020 geeft details over de manier waarop de stoffendivisie van plan is het recent geïntroduceerde duurzaamheidskader in te zetten met behulp van gedegen wetenschap, transparantie en onderlinge samenwerking opdat innovatieve oplossingen kunnen worden geboden aan zowel haar klanten als aan de industrie zelf.

Daarnaast bevat de update een interview met de leiders van de afdelingen Consumer Oriented Fabrics (COF) en Technical Oriented Fabrics (TOF), waarin zij uiteenzetten langs welke weg zij het nieuwe duurzaamheidskader gaan implementeren en benutten ter versterking van het belang van duurzaamheid voor de stoffendivisie van Gore.

De Gore Stoffendivisie presenteert hieronder de in 2020 bereikte mijlpalen:

  • Nieuwe absolute koolstofreductiedoelstellingen vastgesteld ter ondersteuning van het bereiken van klimaatneutraliteit in 2050 en als bijdrage aan de wereldwijde inspanningen ter verzachting van klimaatverandering.
  • Het behalen van de doelstellingen van drie jaar geleden: 85% van de kledinglaminaten voor eindgebruikers is Bluesign® goedgekeurd en 100% van de kledinglaminaten voor eindgebruikers voldoet aan OEKO-TEX® Standard 100.
  • Het succesvol uitmonden van een drie jaar omvattende inspanning het aantal GORE-TEX laminaten gebaseerd op gerecycled materiaal en solution-dyed vezels te verdrievoudigen (tot meer dan 150).
  • Het delen van data over de Ecologische footprint van de GORE-TEX kledinglaminaten voor eindgebruikers middels de Higg Materials Sustainability Index (MSI), als handreiking aan onze klanten om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen.
  • Het gebruik van de Higg Facility Tools, geïmplementeerd om de transparantie rond de milieu- en sociale impact van de Gore Fabrics vestigingen te vergroten.
  • Het onderteken van het Manifest van het international initiatief "S.O.S. SOIL - Save Organics in Soil" van het Solid Waste Treatment Team van TOF-bedrijven, met als doel klimaatbestendig bodembeheer aan te moedigen.
  • Het bijwerken van de voortgang van eliminatie van PFCs of Environmental Concern (PFCEC) uit de eindproducten van de stoffendivisie van Gore.


Dit zijn voorbeelden van initiatieven en samenwerkingsvormen die de divisie als belangrijk ervaart in zijn streven om het verschil te maken voor mens en planeet. Met gebruikmaking van tientallen jaren ervaring op basis van wetenschappelijke kennis, R&D en testen, zal de stoffendivisie van Gore voortgaan milieuvriendelijke materiaal-innovaties te ontwikkelen die de optimale combinatie van hoge prestaties en een lage ecologische footprint leveren.

Ross MacLaine, de nieuwe Sustainability Leader van de stoffendivisie van Gore, stelt: "Het doet mij goed te zien dat wij er in 2020, ondanks alle uitdagingen, in zijn geslaagd substantiële vooruitgang te boeken op veel terreinen van onze duurzaamheidsreis. In het bijzonder ben ik trots op onze carbon-doelstellingen en ons nieuwe duurzaamheidskader. En ik sta er voor in dat we hard zullen blijven werken aan alle toezeggingen die we hebben gedaan op het gebied van onze geëvolueerde duurzaamheidstrategie; het beschermen van mens en planeet terwijl tegelijkertijd de levensduur van het product wordt verlengd en het welzijn van de gebruiker wordt vergroot."

Het volledige verslag kan worden nagelezen op: https://www.gore-tex.com/sustainability/our-responsibility

Voor meer informatie: https://www.goretex.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Gore-Tex (materiaal):

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.