Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Fjallraven introduceert de nieuwe 1974 Expedition Down-collectie

Fjallraven introduceert de nieuwe 1974 Expedition Down-collectieMeer dan 40 jaar geleden lanceerde Åke Nordin, de oprichter van Fjällräven, de iconische Expedition Down Jacket. De jas werd geboren uit pure noodzaak: tijdens een bitterkoude winterexpeditie in Noord-Zweden was hij tot op het bot bevroren na een ellendige nacht, doorgebracht in een met de hand gegraven sneeuwkuil. Åke beloofde zichzelf dat hij, zodra de beproeving voorbij was, een jas zou ontwikkelen die het onmogelijk maakt om de kou te voelen. Het resultaat was de originele Expedition Down Jacket, gemaakt van twee aan elkaar gestikte donsjassen, voor ultieme warmte en temperatuurbehoud.

Deze winter vieren we Åke's vindingrijkheid en de Expedition Down Jacket uit 1974 met een gloednieuwe collectie jassen voor koud weer, allemaal geïnspireerd op het gekoesterde origineel. De nieuwe 1974 Expedition Down-lijn sluit perfect aan op de Expedition Down Jacket, een jas die tot op de dag van vandaag deel uitmaakt van het assortiment van Fjällräven. De nieuwe collectie biedt een reeks aan ontwerpen en isolatieniveaus, geschikt voor een breed scala aan activiteiten en temperaturen. Zoals een lange Expedition Down Parka, voor rustmomenten in extreme kou, de lichtgewicht Expedition Pack Down Jacket en Hoodie voor actieve gelegenheden en de synthetisch gevoerde Expedition Lätt Jacket voor warmte in vochtige omstandigheden.

Door traditionele designelementen van het originele jack te combineren met moderne functionaliteit, is de nieuwe collectie niet alleen ontworpen om je warm te houden, maar is er ook gelet op duurzaamheid. “We willen outdoor-liefhebbers meer veelzijdigheid bieden binnen ons assortiment, waarbij we ons tegelijkertijd aan hoge duurzaamheidsnormen houden en ons erfgoed eer aan doen”, aldus James Lee, designer bij Fjällräven.

"Duurzaamheid is voor ons een prioriteit, dus we hebben er hard aan gewerkt om ervoor te zorgen dat de nieuwe Expedition Series aan de maatstaven voldoet. Elk item is gemakkelijk te repareren, de stoffen en voeringen zijn gemaakt van gerecycled nylon en - zoals altijd bij Fjällräven - het dons is ethisch verantwoord, volledig traceerbaar en omdat het een bijproduct is van de voedingsindustrie, wordt er absoluut niet levend geplukt en helpt het afval te verminderen."

De donsbelofte van Fjällräven
De Fjällräven Down Promise - van kracht sinds 2014 - biedt de consument gemoedsrust. Het dons van Fjällräven is volledig traceerbaar tot op boerderijniveau. Het merk werkt met één leverancier, die slechts een handvol boerderijen runt. Dit minimaliseert het risico en houdt het overzichtelijk. Fjällräven weet precies waar het dons vandaan komt en dat het van de hoogste kwaliteit is. Het harde werk van het merk wordt erkend in het Material Change Insights Report van Textile Exchange. Met behulp van datagegevens van het Corporate Fiber and Materials Benchmark-programma, heeft Textile Exchange Fjällräven bestempeld tot het toonaangevende merk dat voor 100% geprefereerde opties benut waar het om dons gaat. Bovendien staat Fjällräven bovenaan Four Paw's Cruelty Free Down Challenge-lijst en verslaat het merk daarmee andere grote spelers in de outdoor-industrie.

Expedition Down Lite Jacket M+W (Adviesverkoopprijs EURO 579,95)
- Een lichtgewicht versie van de iconische Expedition Down Jacket, geschikt voor milde winterklimaten.
- Licht gewatteerd met hoogwaardig, ethisch geproduceerd dons verdeeld in doorgestikte vlakken.
- Buitenzijde van slijtvast, gerecycled polyamide met pfc-vrije dwr.
- Schouders verstevigd met synthetische voering om vocht en druk te weerstaan.
- Beschermende capuchon met kenmerkend geel trekkoord en verstelbare lederen lip.

Expedition Pack Down Hoodie M+W (Adviesverkoopprijs EURO 309,95)
- Een licht, verstevigd donsjack van gerecycled nylon.
- Makkelijk te dragen onder of over een shell-jas
- Verpakt in een bijbehorende zak.
- Ideaal voor activiteiten als wandelen, skiën, schaatsen en uitstapjes bij koud weer.
- Shell-stof en voering gemaakt van 100% gerecycled nylon en opgevuld met ethisch geproduceerde dons in doorgestikte vlakken.
- Schouders en kraag verstevigd met synthetische voering (100% gerecycled polyester) om vocht en druk te weerstaan.

Expedition Lätt Hoodie M + W (Adviesverkoopprijs EURO 224,95)
- Een nieuw product in de stijl van de Expedition-lijn, maar vrij van dons of dierlijke producten.
- Een lichtgewicht en opvouwbare jas, synthetisch gewatteerd en ideaal voor natte omstandigheden.
- Veelzijdige tussenlaag die zorgt voor extra warmte onder een shelljack.
- Lichte maar stevige stof en voering gemaakt van 100% gerecycled nylon.
- Gewatteerd met ultralichte, vezelvrije synthetische voering - een veerkrachtig alternatief voor dons en gemaakt van 100% gerecycled polyester.

Expedition Long Down Parka M + W (Adviesverkoopprijs EURO 599,95)
- Een comfortabele winterparka met aanzienlijk meer lengte ter bescherming van billen en bovenbenen.
- Gemaakt van 100% gerecycled nylon met een constructie in de voering van zowel dons als synthetisch materiaal, wat koude plekken op het lichaam voorkomt.
- Buitenzijde en voering gemaakt van 100% gerecycled nylon.
- Synthetische voering gemaakt van 100% gerecycled polyester.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: http://www.fjallraven.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Fjällräven:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.

Reacties op deze pagina: