Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

La Sportiva TX approach-serie combineert comfort met duurzaamheid

La Sportiva TX approach-serie combineert comfort met duurzaamheidHet Italiaanse La Sportiva toont met de TX-serie aan dat stevige en duurzame approach-schoenen best mooi en comfortabel mogen zijn. Sterker nog, het Italiaanse design straalt ervan af. Evenals het comfort en de duurzaamheid overigens. Een stevige zool met een mooi bovenwerk in een veelheid aan verschillende kleuren, voorzien van een vetersysteem dat duidelijk de roots van klimschoentjes toont.
Complete serie, van TX2 t/m TX5
Met de TX (Traverse X) approach serie heeft La Sportiva een zeer complete serie schoenen op de markt gezet. Vanaf de meest lichte uitvoering (TX2) tot aan de zwaardere halfhoge TX5 bieden deze schoenen precies dat wat als je bergsporter nodig hebt: een stevige schoen, die goede grip biedt tijdens het wandelen, maar vervolgens ook zeer goed voldoet voor bijvoorbeeld via ferrata of de eerste hoogtemeters door rotsachtig terrein.
La Sportiva TX2 (Leather)
De TX2 is de lichtste uitvoering in de serie en verkrijgbaar zowel in kunststof als lederen uitvoering. De schoenen zijn gemakkelijk aan de klimgordel, rugzak of zelfs elkaar te koppelen dankzij het C2 Combo Cord™ systeem. Aan de onderzijde zijn ze voorzien van een Vibram MegaGrip, welke bijzonder veel grip biedt tijdens zowel de approach als de afdaling achteraf. La Sportiva heeft de TX2 en TX2 Leather ontworpen met comfort en grip op de voorgrond, waardoor de schoen voldoen voor technische approaches tot aan de voet van de bergwand.
La Sportiva TX4 (GTX) en La Sportiva TX4 Mid (GTX)
De TX4 is een lederen approach-schoen, gemaakt voor langdurig gebruik in de bergen. Dankzij het STB Control Systeem bieden ze net even wat meer stabiliteit aan de voet tijdens het lopen, iets dat in de Mid-uitvoering zelfs nog duidelijker voelbaar is. De speciale Climbing Zone in de neus van de schoen geeft extra grip op smalle randjes voor het geval je alvast een beetje wilt scramblen. Maar het maakt ze ook perfect voor via ferrata. De afkomst van klimschoenen is duidelijk terug te zien in het vetersysteem, dat is gebaseerd op dat van de befaamde Mythos-serie. De afwerking met Gore-Tex garandeert waterdichtheid, in combinatie met ademend vermogen dat het klimaat in de schoen prettig houdt.
La Sportiva TX5 GTX
De grootste uit de TX-serie is de TX5, welke met een halfhoge schacht extra veel stabiliteit biedt aan de enkels en er wellicht het meest uitziet als een gewone wandelschoen. Een nauwkeurige blik laat je echter zien dat ook dit model enkele trekjes heeft die duidelijk maken dat je hier met een approach-schoen te maken hebt die goed geschikt is voor via ferrata. Misschien wel het meest duidelijk dankzij de Vibram MegaGrip zool met Impact Break System. De schoen is daarnaast uitgerust met een stabilizer die zorgt voor meer comfort voor het geval je approach uitloopt op een flinke wandeling. Dat comfort wordt overigens ook gegarandeerd met de Gore-Tex Extende Comfort lining.
Ook in damesmodellen
La Sportiva biedt haar schoenen overigens niet alleen in zeer breed spectrum aan kleurcombinaties aan, maar al de genoemde modellen ook in dames-uitvoering. Hierbij is niet alleen de kleurstelling net even iets vrouwelijker, maar zijn de schoenen aan ook aangepast aan de ergonomie van de damesvoet en -enkel.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.lasportiva.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot La Sportiva:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.