Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Julbo Segment-serie breed inzetbaar dankzij (fotochromische) REACTIV performance lenzen

Julbo Segment-serie breed inzetbaar dankzij (fotochromische) REACTIV performance lenzenDoor de zeer lichte en ergonomische Aero-frames te combineren met nieuwe 0-3 REACTIV performance lenzen, heeft Julbo met de Segment-serie een zeer brede fotochromische (meekleurende) serie op de markt gezet. De AERO Segment, AEROLIGHT Segment en AEROSPEED Segment zijn daarmee ideaal voor hardlopers, fietsers en skiƫrs.

Photochromic in de meest extreme zin van het woord
De REACTIV Performance lenzen waarmee de Segment-brillen zijn uitgerust zetten een nieuwe standaard als het gaat om meekleurende lenzen. Met een bereik van 0 tot 3 zijn deze lenzen niet alleen perfect geschikt om de ogen te beschermen bij zeer weinig licht tegen bijvoorbeeld tegenwind, maar tevens een zeer goede bescherming tegen fel zonlicht midden op de dag. De lenzen hebben door hen photochromische werking een bijzonder breed bereik als het gaat om het doorlaten van zichtbaar licht: van slechts 12% in de meest felle omstandigheden tot maar liefst 87% als je bijvoorbeeld vroeg in de ochtend of in de avondschemering op pad bent.

Opvallende oranje verschijning
Waar je de modellen van de Segment-serie direct aan kunt herkennen is de opvallende oranje verschijning. Het frame van de brillen, voorzien van 3D Nose Fit en Air Link Temple system voor extra comfort, is zeer licht van gewicht en blijft zeer stabiel op het gezicht zitten tijdens bijvoorbeeld het hardlopen of skiën. Dit komt mede dankzij de ergonomische vormgeving, waardoor de pasvorm van de bril fenomenaal is. Ventilatie zorgt er tot slot voor dat de lenzen niet beslaan tijdens het actief sporten.

AERO Segment
De AERO Segment is een bril die specifiek is ontwikkeld voor endurance sporten. De NXT- lenzen hangen bij dit model als het ware onder het frame. Een model dat overigens specifiek voor heren is bedoeld.

AEROLIGHT Segment
Voor de vrouwelijke endurance sporters is er namelijk de AEROLIGHT Segment. Deze is met zijn 22 gram nog net even lichter dan de 30 gram van het herenmodel, een gewichtsbesparing die wordt verkregen door het feit dat het frame niet volledig over de lenzen heen doorloopt en er dus minder materiaal wordt gebruikt. Dat maakt de stabiliteit en het draagcomfort van de bril er echter niet minder om.

AEROSPEED Segment
De AEROSPEED Segment lijkt sterk op de AEROLIGHT Segment, maar is in dit geval juist voor heren ontwikkeld. Daardoor is hij dus net even groter en zwaarder, hoewel hij met zijn 26 gram nog steeds extreem licht kan worden genoemd. Ook in dit model loopt het frame niet over de lenzen heen, waardoor het minimalistische design wordt verkregen.

Zoals gezegd worden alle modellen van de Segment-serie uitgevoerd met REACTIV Performance lenzen met een variabele klasse van 0-3. Alle lenzen zijn voorzien van een interne anti-fog coating tegen condensatie aan de binnenzijde en een externe oil-repellent coating aan de buitenzijde om ze makkelijker schoon te maken en het afparelen van water te maximaliseren tijdens bijvoorbeeld een lichte regenbui.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.julbo.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Julbo:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.