Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Fjallraven kondigt het Arctic Fox Initiative aan om projecten te steunen die iets voor de natuur doen

Fjallraven kondigt het Arctic Fox Initiative aan om projecten te steunen die iets voor de natuur doenFjällräven verbreedt z'n ondersteuning van goede doelen met het Arctic Fox Initiative. Het nieuwe programma gebruikt de opbrengst van geselecteerde producten om projecten te steunen die de flora, fauna en het buitenleven beschermen en behouden. Fjällräven's social media volgers kunnen uit een shortlist kiezen welk(e) project(en) ondersteund worden.

Beginnend bij de oprichter, Åke Nordin, en daarna via de medewerkers, de events, en natuurlijk de kleding en uitrusting, heeft Fjällräven altijd groot respect voor de natuur gehad. Een deel van de toewijding om het "base camp" achter te laten - of dat nou letterlijk is tijdens een van de Classic trekking events of metaforisch als symbool voor de planeet aarde - in de toestand waarin het is gevonden (of beter). HetZweedse outdoor merk ondersteunt mensen en projecten die de natuur in acht nemen en een outdoor lifestyle supporten.

Het meest spraakmakend is het Save The Arctic Fox project. In 1994 werd voor het eerst onderzoek gesteund naar de Scandinavische naamgenoot (Fjällräven betekent poolvos in het Zweeds) door een team wetenschappers van Stockholm University, onder leiding van Professor Anders Angerbjörn. Het onderzoek van Anders heeft licht geworpen en – dankzij ondersteuning van Fjällräven – bewustzijn over het leven van de Scandinavische poolvos met veel positieve resultaten. Fjällräven hoopt dat het Arctic Fox Initiative vergelijkbare positieve veranderingen op andere gebieden teweeg kan brengen.

"Sinds de jaren '90 zijn we betrokken geweest bij verschillende projecten die de poolvos steunen en we hebben geleerd dat klimaatverandering een van de uitdagingen is die onze naamgenoot bedreigt. Dus voor ons is het een symbool geworden om ons steentje bij te dragen aan bescherming van de natuur. We bedachten dat we veel kunnen doen, maar samen kunnen we nog meer", zegt Christiane Dolva, Fjällräven’s hoofd duurzaamheid.

"Hierom zijn we het Arctic Fox Initiative begonnen, om de verschillende projecten die we ondersteunen uit te breiden en om het als paraplu te gebruiken voor alle energie die we steken in het behoud van de natuur voor de komende generaties."

De eerste producten die dit nieuwe initiatief ondersteunen zijn drie special edition Kånken rugzakken, twee met unieke door kunstenaars ontworpen prints en een derde met details in de kleuren van de regenboog.

Kånken Art Laptop / Kånken Art / Kånken Art Mini
Kånken Art is het resultaat als je kunstenaars vraagt hun band met de natuur te laten zien met een Kånken-rugzak als canvas. Dit jaar presenteren we met trots Erik Olovsson en Cecilia Heikkilä, twee geweldige jonge creatieven, allebei met een unieke manier van uiten. Erik's Zomer/Lente Landschap en Cecilia’s Blauw/Groene Fabel zijn mooie nieuwe toevoegingen aan de Kånken Family. Deze speciale Kånkens zijn onderdeel van het Arctic Fox Initiative.

Kånken Rainbow
De natuur oordeelt niet - met de regenboog als symbool voor diversiteit, openheid en gelijke rechten, denken we dat het de spirit van het buitenleven perfect weergeeft. Kånken Rainbow staat voor de vrijheid van ieder individu om zichzelf te uiten, en voor elke rugzak die wordt verkocht, wordt 1% van de opbrengst gedoneerd aan projecten binnen het Arctic Fox Initiative. Een speciale uitvoering met alle geweldige Kånken-liefde, en nog meer.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.fjallraven.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Fjällräven:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.