Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Julbo SuperFlow System voorkomt condensvorming in de goggles

Julbo SuperFlow System voorkomt condensvorming in de gogglesHet Franse Julbo heeft inmiddels meerdere skibrillen uitgerust met hun fameuze SuperFlow System: een systeem dat ervoor zorgt dat je ten alle tijden maximale luchtstroom in de skibril hebt en de vorming van condens dus tot een minimum wordt voorkomen.

Je goggles on-the-fly aanpassen aan de omstandigheden
Het SuperFlow System is een slim systeem waarbij je de lens als het ware open kunt zetten, net als een raam in je huis of auto. De lens kan namelijk een heel klein stukje naar voren worden getrokken, waardoor er net voldoende open ruimte vrijkomt om een optimale luchtstroom te creëren zonder dat de bescherming tegen schadelijk UV-stralen in het geding komt. Uiteraard kun je de lens ook weer gemakkelijk terug klikken als de omstandigheden dat toelaten. En dit alles zonder je handschoenen uit te hoeven trekken.

AEROSPACE
De Julbo AEROSPACE is het topmodel onder de goggles die zijn uitgerust met het SuperFlow System. Dat overigens in combinatie met een REACTIV photohromic lens, zodat je onder werkelijk alle omstandigheden een helder, contrastrijk zicht hebt tijdens zowel uphill als downhill. De AEROSPACE wordt aangeboden in diverse configuraties, waarbij je zelf de meest geschikt lens kunt kiezen: van Zebra- tot Cameleon- en Snowtiger-uitvoeringen.

STARWIND
Mensen met een klein gezicht en nooit een passende goggle konden vinden doen er goed aan om eens een Julbo STARWIND te proberen. Deze goggles zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor mensen met een zogenaamd 'small to medium face'. Het minimalistische frame garandeert bovendien een maximaal zichtveld.

AIRFLUX
De AIRFLUX is een kwalitatief zeer goede en complete goggle, maar met een zeer vriendelijke prijs. Ze zijn net als de andere hier genoemde modellen uitgerust met SuperFlow, maar dan met een Spectron lens van ijzersterk polycarbonaat. Bij deze lenzen kies je uit een vooraf ingestelde categorie, afhankeljk van de omstandigheden waarin je denkt de goggle veel te gebruiken. De AIRFLUX is er met een Spectron0 t/m Spectron4.

VENTILATE
En ook voor mensen met een medium/klein gezicht is er een model beschikbaar met een vaste lens: de Julbo VENTILATE. Deze goggle is wat smaller dan andere modellen en is daardoor ideaal voor bijvoorbeeld dames met een medium of heren met een smal gezicht. SuperFlow voorkomt de condensvorming, de Spectron1, Spectron2 of Spectron3 lens zorgt voor de nodige bescherming tegen de schadelijke UV-stralen.

Comfort even belangrijk als bescherming
Alle bovengenoemde modellen beschikken over zeer comfortabel aanvoelend Dual Soft Foam dat zorgt voor extra draagcomfort. Dankzij de zeer goed verstelbare strap zitten ze bovendien zeer stevig op het gezicht, zonder vervelende drukpunten achter te laten. Comfort is immers even belangrijk als de bescherming van de ogen.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.julbo.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Julbo:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.