Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

VAUDE Idris 3in1 Parka II houdt je op milieuvriendelijke wijze heerlijk warm

VAUDE Idris 3in1 Parka II houdt je op milieuvriendelijke wijze heerlijk warmDe Idris 3in1 Parka II van VAUDE is een lang vallende parka, voorzien van diepe steekzakken, afneembare capuchon en een uitritsbaar fleecejack. Deze vernieuwde versie van de populaire parka is er zowel voor dames als heren en wordt op milieuvriendelijke wijze geproduceerd.

De VAUDE Idris 3in1 Parka II voldoet niet alleen een de belangrijkste van een goed winterjack (waterdicht, winddicht en ademend), maar wordt bovendien op zeer milieuvriendelijke wijze geproduceerd. Zo wordt het jack zonder gebruikmaking van schadelijke fluorkoolstoffen volledig waterdicht gemaakt middels de Eco Finish technologie van het Duitse merk. Niet voor niets draagt deze parka dan ook het eigen Green Shape Label, waarmee VAUDE haar meest milieuvriendelijke producten mee aanduidt.

Multifunctioneel dankzij uitneembaar fleecejack
Zoals de naam al doet vermoeden is de Idris parka op drie verschillende manieren te gebruiken. In de meest extreme omstandigheden als dikke beschermende parka met een warme fleece aan de binnenkant. Laten de temperaturen het echter toe, dan kan het binnenjack gemakkelijk worden verwijderd en is het gewoon een stijlvolle water- en winddichte parka. En mocht het weer het toelaten dan is zelfs het warme fleecejack voldoende om apart gedragen te worden. Als extra kan overigens de capuchon van de parka ook afgenomen worden, waardoor je dus ook op die manier het jack nog volledig kunt aanpassen aan je wensen en de omstandigheden.

Milieuvriendelijk Ceplex-membraan
VAUDE gebruikt voor de Idris het inmiddels bekende Ceplex Active membraan. Dit is een hoogwaardig membraan/coating, welke blijvend waterdicht, ademend en winddicht is. Het is tegen een waterdruk van min. 10.000 mm bestand (JIS L 1092 B), wat dus neer komt op een zeer zware en langdurige regenbui. Het membraan is bovendien 100% PTFE-vrij, wat het een stuk milieuvriendelijker maakt dan veel andere gebruikte membranen op de markt.

Een goed gevoel voor jezelf én het milieu
Een goed gevoel begint uiteraard bij een goede bescherming van jezelf. Een parka die weer en wind geen kans bieden en je bovendien lekker warm houdt tijdens lange wandelingen in de stad of het park geeft je die bescherming. Maar even belangrijk is de bescherming van het milieu en de omgeving. Daarom richt VAUDE zich niet alleen op robuuste en stijlvolle producten, maar ook op een duurzame, milieuvriendelijk en eerlijke productie. Green Shape staat voor de milieuvriendelijkheid van de productie van de Parka en de gebruikte materialen. Maar het is goed om te weten dat VAUDE tevens de Leader status heeft bij de Fair Wear Foundation, een organisatie die zich inzet voor eerlijke en veilige werkomstandigheden in productiefaciliteiten wereldwijd. Zo is de Idris 3in1 Parka II niet alleen goed voor jou, maar ook voor het milieu en omgeving.

Adviesverkoopprijs van de VAUDE Idris 3in1 Parka II is EURO 260,00. Dit zowel voor het dames- als herenmodel.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.