Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Duurzame VAUDE Lignum-tassen van gerecyclede hennepvezels en bio-katoen

Duurzame VAUDE Lignum-tassen van gerecyclede hennepvezels en bio-katoenVoor het eerste toont VAUDE in de nieuwe Packs 'n Bags collectie 2018 tassen van de duurzame grondstoffen hennep en bio-katoen. Twee oude bekenden, die op het gebied van slijtvastheid en ecologische balans weer helemaal in zijn. Als derde eco-element komen daar gespen van bio-gebaseerd kunststof (van ricinusolie) bij. Daaruit ontwerpt VAUDE in totaal zes mooie en bovendien functionele dagelijkse begeleiders voor urban trendsetters, die veel waarde hechten aan individualiteit, natuurlijkheid en een duurzame levensstijl.

Hennep wordt al duizenden jaren gekweekt en voor stof gebruikt. Maar pas de laatste jaren heeft de textielindustrie de voordelen van deze robuuste plant geheel opnieuw ontdekt. Hennepvezels behoren tot de meest scheurvaste plantenvezels, zijn niet veeleisend bij het verbouwen, anti-allergisch, natuurlijk verkoelend en kunnen het op het gebied van kwaliteit absoluut opnemen tegen katoen.

Als meest duurzame outdoorfabrikant van Europa heeft VAUDE deze duurzame grondstof ook opgenomen in haar repertoire en gebruikt ze voor het eerst in de Lignum-tassenserie. Functionele tassen en rugzakken, die met praktische details en overzichtelijk vakindeling perfect bij het moderne dagelijks leven passen. Het markante ontwerp met geraffineerde cut, de zachte touch en een natuurlijke look maken van de nieuwe Packs ‘n Bags ware shooting stars. Bij het dagelijks gebruik komt de liefde voor details naar boven. De modellen zijn veelzijdig en zeer flexibel inzetbaar, scoren met voor VAUDE typische functionaliteit en bieden in de meeste gevallen meerdere draagvarianten.

De textiele, slijtvaste materiaalmix bestaat uit bio-katoen en gerecycled hennepgaren. Daartoe worden snijresten uit de textielindustrie verzameld en bewerkt. De structuur van het materiaal kan daardoor variëren. Kleine verkleurde stukjes en oneffenheden geven elk product een bijzondere, unieke uitstraling. Een andere bijzonderheid zijn de gespen en ritssluitingen van de nieuwe Lignum-tassenserie. Deze worden tot 62% van natuurlijk ricinusolie gemaakt. Deze bio-gebaseerde kunststof is een andere innovatieve ontwikkeling, die VAUDE als nieuw duurzaam materiaal kan gebruiken.

Alle tassen van de Lignum-serie dragen het VAUDE Green Shape-label voor een milieuvriendelijk, functioneel product van duurzame materialen.

De tassen van de Lignum-serie in detail:

Aspe
Eenvoudig, elegant, city-smart - dit is Aspe, een stijlvolle rugzak voor dagelijks en zakelijk gebruik voor milieubewuste mensen. De bijzondere textielmateriaalmix van hennepgaren met kleine kleurrijke stukjes in combinatie met biokatoen geeft elke tas zijn bijzondere, individuele touch. De binnenkant van deze stadsmetgezel is even overzichtelijk als functioneel: Tablet en laptop met 15,6” hebben in het hoofdvak ieder hun gepolsterde vak; pennen, smartphone, sleutels en kleine spulletjes worden dankzij de doordachte organizers snel weer gevonden en pakketjes, A4-documenten en boeken laten zich er nog bij opbergen. En op weg naar de metro of café kunnen de onderweg gekochte krant, het tijdschrift of een pauzesnack snel in de open steekvak aan de voorkant van de rugzak worden opgeborgen. Conclusie: Mooi praktisch - praktisch mooi! Het VAUDE Green Shape-label staat voor een milieuvriendelijk, functioneel product uit duurzame materialen.

Hazel
Een rugzak met een bijzondere stijl? Of een goed georganiseerde, milieuvriendelijke stadsmetgezel? Wij zeggen: beiden. Want de opvallende vormgeving en de bijzonder materiaalmix van slijtvast hennepgaren in combinatie met biokatoen zijn in feite niet gebruikelijk. En toch biedt Hazel alles, om het belangrijkste voor een rondje stad overzichtelijk onder te brengen: een gepolsterd vak voor een 13,3” laptop, een overzichtelijke organizer voor pennen, boek, schrijfblok, e.a., een smartphonevak, sleutelhouder, andere extra vakken voor kleine spulletjes en bovendien nog een volumevergroting dankzij de in hoogte verstelbare bovenkant - voor het geval dat je aankoop een keer wat groter uitvalt. Het VAUDE Green Shape-label staat voor een milieuvriendelijk, functioneel product uit duurzame materialen.

Fir
Deze milieuvriendelijke cityrugzak is een absolute nieuwigheid in looks, materiaalgebruik en functionaliteit! Hier heeft de ideeënmachine van VAUDE ook voor de vormgeving iets bijzonders opgeleverd: De opvallend overlappende compressieriemen zien er niet alleen uitzonderlijk uit; ze herbergen ook twee kleine vakjes met ritssluiting en bieden bovendien de mogelijkheid om yogamat, jack, XXL-stokbrood, picknickdeken of soortgelijke volumineuze bagagestukken te transporteren. De slijtvaste textielmateriaalmix van hennepgaren met kleine kleurrijke stukjes en biokatoen geeft elke aparte tas zijn bijzondere, individuele touch. Een andere bijzonderheid zijn de gespen en ritssluitingen van de nieuwe Lignum-tassenserie - deze worden voor 62% uit natuurlijk ricinusolie gemaakt. Een nieuwe innovatieve ontwikkeling van de VAUDE-knutselaars. De binnenkant van deze rugzak is wederom erg pragmatisch: In het gepolsterde achtervak kan je een 15,6 inch laptop en een tablet veilig bewaren en het grote hoofdvak met doordachte organizer biedt orde voor smartphone, sleutels, pennen, kleine spulletjes, A4-documenten en andere bagage - in Fir stijlvol opgeruimd. Het VAUDE Green Shape-label staat voor een milieuvriendelijk, functioneel product uit duurzame materialen.

Balsa
Mooi praktisch - praktisch mooi! De Balsa is een mooie stadstas van natuurlijke, milieuvriendelijke materialen met twee functies: Hij kan als shopper en als rugzak gedragen worden. Voor de bezitter blijven tablet, smartphone, portemonnee, sleutels en andere dagelijkse spulletjes overzichtelijk en beschermd en daarnaast kunnen ook nog andere dingen die tijdens het shoppen worden opgepikt opgeborgen worden.

Het snel toegankelijke extra vak aan de voorkant herbergt tijdschrift, buskaart en dergelijken in een handomdraai. Elke Balsa is uniek - want de slijtvaste textielmateriaalmix van hennepgaren met kleine kleurrijke stukjes en biokatoen geeft elke aparte tas zijn bijzondere, individuele touch. Het VAUDE Green Shape-label staat voor een milieuvriendelijk, functioneel product uit duurzame materialen.

Pinus
Voor milieubewuste stedelingen die graag stijlbewust onderweg zijn. Pinus is geschikt als schoudertas en tegelijkertijd strak naar achteren bevestigd - bij deze laatste optie zit de tas stevig tegen de rug, bijvoorbeeld als je op de fiets onderweg bent in de stad. Aan de binnenkant biedt Pinus alles wat men van een goed doordachte VAUDE-tas mag verwachten: In het hoofdvak bevindt zich een gepolsterd vak voor een 13,3” laptop evenals een breed tabletvak, daarnaast een overzichtelijke organizer voor schrijfwaren en kleine spulletjes, een sleutelhouder evenals een buitenvak voor drinkfles, banaan of lunchsandwich. De slijtvaste textielmateriaalmix van hennepgaren met kleine kleurrijke stukjes en biokatoen geeft elke aparte tas zijn bijzondere, individuele touch. Het VAUDE Green Shape-label staat voor een milieuvriendelijk, functioneel product uit duurzame materialen.

Elm - Origami voor de heup.
Kort en goed - dat is Elm. Daarbij heeft deze kleine schelm het een en ander te bieden - hij wordt strak tegen de rug gedragen en heeft verschillende volumemogelijkheden in het programma. Laat je hem van boven open, transporteert hij stijlvol het stokbrood voor ontbijt, de yogamat of het verjaardagsboeket voor je liefje. Vouw je hem in het midden samen, dient hij als heuptas. De slijtvaste textielmateriaalmix van hennepgaren met kleine kleurrijke stukjes en biokatoen geeft elke aparte tas zijn bijzondere, individuele touch. Het VAUDE Green Shape-label staat voor een milieuvriendelijk, functioneel product uit duurzame materialen.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.