Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Morakniv Companion, het allround mes voor alle outdooravonturen

Morakniv Companion, het allround mes voor alle outdooravonturenDe Companion-serie van het Zweedse Morakniv is inmiddels uitgegroeid tot een complete serie betrouwbare buitensportmessen. Echte no-nonsense messen: stevig, vlijmscherp, praktisch in het gebruik en nagenoeg onbreekbaar.

Zelfde basis, verschillende uitvoeringen
Inmiddels heeft Morakniv de Companion in maar liefst 8 verschillende uitvoeringen uitgebracht. Maar allemaal hebben ze dezelfde basis van de originele Companion. Dat wil zeggen dat het heft stevig in de hand ligt, het lemmet vrij dik en daardoor bijzonder duurzaam is en het mes is voorzien van een praktisch kunststof foudraal welke gemakkelijk aan de broekriem of rugzak kan worden gehangen. Het lemmet loopt overigens voor een groot deel (3/4) door in het handvat, waardoor het geen probleem is als je bijzonder veel kracht zet op het mes.

Van roestvrijstaal tot carbonstaal
De standaard Companion is uitgevoerd met een roestvrijstalen lemmet dat gemakkelijk is te onderhouden. Juist die onderhoudsvriendelijkheid maakt de Companion tot een gemakkelijk te gebruiken mes, dat niet snel bot zal worden en slechts in extreme gevallen last zou kunnen krijgen van roestvorming. Inmiddels zijn er ook uitvoeringen met carbonstaal, zoals de Companion MG Carbon Steel. Dit staal is weliswaar gemakkelijk te slijpen, maar vraagt ook om iets meer onderhoud. Bijvoorbeeld door het mes na gebruik eerst goed droog te maken en vervolgens op te bergen met een dun laagje olie indien nodig.

Speciale uitvoeringen
De Companion-serie is inmiddels flink gegroeid en op verzoek is bijvoorbeeld inmiddels ook al een zwarte Tactical-uitvoering op de markt, maar ook een fel oranje F Serrated uitvoering welke perfect geschikt is voor het doorsnijden van touwen. Dezelfde kleur oranje heeft de Companion Heavy Duty, welke is voorzien van een nog dikker lemmet waardoor deze ideaal is voor het zware werk in de buitenlucht. Overigens is de Companion verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, zodat ieder zijn of haar eigen kleur kan kiezen.

Vriendelijk geprijsd
Wat de Morakniv Companion zo geliefd maakt is niet alleen het eenvoudige, maar zeer praktische ontwerp. Ook de prijs heeft een grote aantrekkingskracht, want die ligt rond de 20 euro voor het basismodel.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.moraofsweden.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Mora of Sweden:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.