Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

GORE-TEX INFINIUM biedt vanaf najaar 2018 maximaal comfort en prestatie

GORE-TEX INFINIUM biedt vanaf najaar 2018 maximaal comfort en prestatieDe nieuwste GORE-TEX INFINIUMTM producten voorzien van het white diamond label en gemaakt voor maximaal comfort en prestatie, worden vanaf dit najaar aangeboden naast de bestaande ademend-waterdichte producten met het bekende black diamond label.

Al meer dan 40 jaar vertrouwen consumenten op de GORE-TEX merknaam wanneer het aankomt op waterdichte prestaties onder de zwaarste omstandigheden. Vanaf najaar 2018 zal onder de nieuwe GORE-TEX INFINIUM™ merknaam, gebaseerd op de expertise en innovatie van W. L. Gore & Associates, een nieuwe generatie functionele producten verschijnen waarop de consument het hele jaar, ongeacht het weertype, kan vertrouwen.

Naast het bestaande GORE-TEX product-label, dat herkenbaar blijft aan het bekende black-diamond logo dat waterdichtheid en ademend vermogen garandeert, wordt de consument een breed scala aan jacks, schoenen en handschoenen aangeboden onder het GORE-TEX INFINIUM™ product-label, herkenbaar aan het bijbehorende white-diamond logo.

Terwijl enerzijds veel consumenten individuele atletische outdoor-doelen blijven nastreven, stijgt tegelijkertijd het aantal mensen voor wie het buiten zijn een vast onderdeel van hun dagelijkse bezigheden vormt. Producten met het GORE-TEX INFINIUM™ label bieden deze laatstgenoemde groep veelzijdige, comfortabele kleding die breed inzetbaar is op verreweg de meeste terreinen waar waterdichtheid geen hoofdrol speelt.

“Consumenten omarmen de merknaam GORE-TEX omdat ze weten dat ze erop kunnen rekenen dat onze producten leveren wat ze pretenderen – de beste prestaties onder specifieke gebruiksomstandigheden,” aldus Christian Langer, Global Sales & Marketing Leader bij de W. L. Gore & Associates Fabrics Division. “GORE-TEX producten doen wat wij beloven dat ze zullen doen – niet alleen de eerste keer maar permanent. Met GORE-TEX INFINIUM™ benutten wij de reeds aanwezige kennis door consumenten een bredere groep producten aan te bieden voorzien van voordelen die nog verder gaan dan die van de waterdichte groep. Tegelijkertijd blijven we trouw aan wat de consument van ons verwacht – Innovatie.”

Innovatie en marktleiderschap zijn bij Gore het gevolg van een breed en permanent onderzoek op het gebied van “comfort science” – de studie over hoe het menselijk lichaam reageert op verschillende activiteiten, van wandelen tot fietsen en van klimmen tot zeilen, in combinatie met klimaatinvloeden als warmte, regen en sneeuw. Deze onderzoeksgegevens worden ingezet bij het permanent ontwikkelen van nieuwe innovatieve producten.

Een fraai voorbeeld van een ontwikkeling op basis van recent onderzoek op het gebied van comfort science is GORE-TEX INFINIUM™ THERMIUM™, een isolatietechniek voor schoeisel. Bij koud weer staat menige vrouw voor de keuze tussen het dragen van stijlvol schoeisel met koude voeten, of het dragen van veel minder stijlvol gevoerd schoeisel dat, eenmaal binnen, snel té warme voeten geeft. Met GORE-TEX INFINIUM™ THERMIUM™ vervalt deze keuze omdat het een volstrekt onopvallend, buitengewoon goed isolerend – zeven keer zo efficiënt als een vergelijkbare hoeveelheid isolatiemateriaal – materiaal is dat dun genoeg is om probleemloos te kunnen worden verwerkt in alledaags schoeisel. Bovendien wordt deze isolatielaag alleen daar aangebracht waar nodig – bij de tenen. Het eindresultaat is stijlvol alledaags schoeisel dat de voet buiten warm houdt maar binnen niet tot oververhitting leidt – een combinatie die bijna net zo ongelooflijk klinkt als 40 jaar geleden het geval was met een waterdichte én ademende stof.

Naast GORE-TEX THERMIUM™ komt Gore met nog twee nieuwe technologieën: GORE-TEX INFINIUM™ Soft-lined and Insulated Fabrics plus de verrassende GORE-TEX INFINIUM™ Stretch Gloves. Beiden voor de consument verkrijgbaar vanaf komend najaar.

Voor meer informatie: https://www.gorefabrics.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Gore:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.