Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Spyderco Dragonfly messen-serie steeds completer

Spyderco Dragonfly messen-serie steeds completerDe Dragonfly van Spyderco is een iconisch mes dat vanwege zijn vorm direct opvalt. De verschillende uitvoeringen van de Dragonlfy die elkaar hebben opgevolgd in de afgelopen jaren hebben de serie inmiddels behoorlijk compleet gemaakt. Van houten speelmes, damesmes tot specifiek special forces mes.

H-1 staal
Wat de nieuwe Spyderco Dragonfly messen onder andere zo bijzonder maakt is de toepassing van zogenaamd H-1 staal. Deze staalsoort rekent af met roest, door toevoeging van 0,1 % nitrogeen aan het staal. Dit reageert als koolstof, maar voorkomt roestvorming op het staal. Dit uiteraard in combinatie met een hardheid die ervoor zorgt dat het mes langdurig scherp blijft.

Spyderco Dragonfly 2
De nieuwe generatie Dragonfly bestaat opnieuw uit verschillende modellen, waaronder de gele Dragonfly 2 Salt PE en Dragonfly 2 Salt SE. De P en de S in de naamgeving staan hier voor het soort lemmet dat je kunt verwachten: P staat voor plain, S voor serrated (dus gekarteld). Nieuw topmodel is de groene Spyderco Dragonfly 2 PE Green, die is voorzien van het hoogwaardige VG-10 staal.

Wat alle dragonflies met elkaar gemeen hebben in de ergonomische licht gebogen vormgeving van het handvat en de backlock-vergrendeling die voorkomt dat het mes ongewild weer dichtklapt. En uiteraard zijn ze voorzien van een riemclip.

Elegant met tattoo
Een bijzonder model uit de Dragonfly-serie is de elegante Dragonfly SS Tattoo. Dit volledig zilverkleurige mes is voorzien van handgreep met daarop de beeltenis van een libelle (dragonfly) in het riet. De handgreep heeft een satine finish en is daardoor prima geschikt als damesmodel.

Ook voor kinderen
Speciaal voor kinderen (of hobbyisten) heeft Spyderco ook een speciale uitvoering van hout. De Wooden Kit C28 bestaat uit houten onderdelen van een Dragonfly die je zo zelf in elkaar kunt zetten. Leuk als speelgoed voor kinderen om te leren omgaan met messen, maar natuurlijk ook voor hobbyisten die graag een bijzonder item in hun collectie willen hebben.

Ontworpen door Sal Glesser zelf
De Dragonfly is ontworpen door de Sal Glesser zelf. Sal begon in 1978 Spyderco als fabrikant van messenslijpers. Maar in 1981 maakte hij de overstap naar messen, vouwmessen om precies te zijn. Vandaag de dag voert hij als eigenaar en oprichter nog steeds de scepter bij Spyderco en ziet hij er op toe dat enkel hoogwaardige messen de fabriek verlaten.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.spyderco.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Spyderco:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.