Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Benchmade Crooked River nu ook in Mini-uitvoering

Benchmade Crooked River nu ook in Mini-uitvoeringDe Benchmade Crooked River is een klassiek jagersmes met schitterend houten heft. Voor mensen die het model ook graag in hun broekzak willen dragen is er nu een Mini-voering: de Benchmade Mini Crooked River.

Messenliefhebbers over de hele wereld zijn bekend met de Crooked River: het bekend grote jagermes voorzien van AXIS-mechanisme teer beveiliging en een prachtig houten heft. Een prima mes voor in de vrije natuur, maar misschien niet direct geschikt voor dagelijks gebruik of om mee te nemen in de broekzak. Daarom introduceert Benchmade nu de Mini-uitvoering. Een stuk kleiner dan de grote broer: opgevouwen slechts 11,43 centimeter lang, uitgevouwen in totaal 20,04 centimeter, waarvan 8,64 centimeter lemmet.

Het mes is gemaakt van CPM-S30V staal met een hardheid van 58-60 HRC. Het lemmet is voorzien van een satin finish en heeft geen kartels. Uiteraard is het heft voorzien van een opening om een koord door te halen voor liefhebbers die het mes graag aan een koord om de hals laten hangen.

Deze mini-uitvoering is uitbreiding op de bestaande serie Crooked River messen, waaronder de Crooked River Family. En net als de andere modellen wordt ook dit mes gemaakt in de USA.

Voor meer informatie: https://www.benchmade.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Benchmade:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.