Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Duurzaam op pad met de vernieuwde ecologische schoenencollectie van VAUDE

Duurzaam op pad met de vernieuwde ecologische schoenencollectie van VAUDEMet de compleet vernieuwde schoenencollectie voor zomer 2018 zet outdoorspecialist VAUDE een grote stap naar voren en vermindert tegelijk de ecologische voetafdruk van haar modellen. Eenduidige designtaal, duurzame materialen en innovatieve technologieën zoals de naadloos gebreide schachtconstructie geven de nieuwe VAUDE-schoenen een duidelijke richting: op naar de natuur!

Van het trekkingsegment, over het wandelen tot vrijetijdsschoenen voor de stad en de waterdichte fietsschoenen voor dames en heren: VAUDE bestrijkt met de compleet vernieuwde collectie een breed spectrum voor sportief actieve mensen. De nieuw ontwikkelde V-Flow index vergemakkelijkt hierbij de keuze van het juiste schoenmodel voor elke toepassing.

Bij vele waterdichte modellen wordt het 100% gerecyclede Sympatex-membraan gebruikt. Dit ecologische alternatief bij membranen is PTFE- en PFC-vrij, het bestaat uit voor de gezondheid onschadelijk en ecologisch verantwoord polyether/-ester en is volgens de Ökotex standaard 100 gecertificeerd alsook bluesign® approved. Gecombineerd met 100% gerecyclede voeringstoffen gebruikt VAUDE hiermee voor de volledige collectie Sympatex-laminaten uit volledig gerecyclede materialen. Daarnaast is deze schoenencollectie voor het eerst met een fluorcarbonvrije impregnatie uitgerust, die speciaal door Sympatex in samenwerking met de partner Rudolf is ontwikkeld.

In de duurzame materiaalmix kiest VAUDE verder voor het gecertificeerde Terracare® leer uit Duitsland, voor de meest uiteenlopende recyclingthema's en voor het eerst voor een biogebaseerd TPU-materiaal voor de teen- en hielkap, dat traditionele TPU vervangt en het doel "weg van de olie" nastreeft. Het resultaat is tot in detail functioneel overtuigend en ook algemeen ecologisch bemerkenswaardig: meer dan 60 % van de nieuwe schoenencollectie voldoet nu aan de strenge Green Shape criteria van VAUDE.

"Met de collectie SS18 hebben we een grote stap gezet om de duurzaamste aanbieder van functionele outdoor- en bikeschoenen te worden." (Oliver Korten, afdelingshoofd schoenen)

V-Flow index – de wegwijzer naar de optimale schoen
Met de schoenontwikkeling voor de zomer van 2018 heeft VAUDE tegelijk ook een nieuw systeem geïntroduceerd om de verschillende toepassingen te kunnen onderscheiden. De V-Flow index geeft aan de hand van de hardheidsgraden van de zoolconstructie de toepassing aan, van het alpiene gebruik over multifunctionele schoenen voor outdoor tot de vrijetijdsschoen voor de stad.

De nieuwe, milieuvriendelijke VAUDE schoenen voor dames en heren zijn vanaf het voorjaar van 2018 in de handel verkrijgbaar.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.