Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Vederlichte Benchmade Bugout en Grizzly Ridge met extra grip

Vederlichte Benchmade Bugout en Grizzly Ridge met extra gripKenners weten het: met een Benchmade ben je verzekerd van een mooi vormgegeven mes van hoge kwaliteit staal. De unieke AXIS Lock van Benchmade zorgt ervoor dat je de zakmessen razendsnel met één hand kunt openen, anderzijds voorkomt de lock ook dat het mes ongewenst in- of uitklapt. Er zijn nu twee nieuwe modellen, de Bugout en Grizzly Ridge: licht van gewicht en speciaal ontwikkeld voor outdoorgebruik.

Bugout
De Bugout van Benchmade is een vederlicht en superplat zakmes, ontworpen voor outdoor maar ook prima geschikt voor dagelijks gebruik. Met dit mes laat Benchmade zien dat je bij een lichtgewicht mes niet hoeft in te leveren in functionaliteit. De Bugout weegt amper 50 gram.

Het heft van het outdoormes is van grivory, een duurzaam synthetisch polymeer dat nauwelijks iets weegt. Het lemmet is gemaakt van CPM-S30V, een staalsoort die bekend staat om zijn uitstekende scherptebehoud. De duimschroef is van blauw geanodiseerd aluminium. Het mes heeft verder een groot lanyard gat en een omkeerbare mini deep-carry pocket clip.

Grizzly Ridge
De Grizzly Ridge heeft een heel robuust en praktisch ontwerp. Het lichtgewicht handvat met rubberen delen en vingergroeven zorgen voor extra grip. Het extra dikke lemmet van 3.15 mm is op twee plekken voorzien van ribbels om het mes goed te kunnen sturen tijdens gebruik. Kortom, een ideaal mes om bij je te hebben als je eropuit trekt.

Het lemmet van de Grizzly Ridge is 8,89 centimeter lang: niet te groot, maar zeker ook niet te klein. Het is gemaakt van premium CPM-S30V staal, roestvast en erg hard, waardoor het mes heel lang scherp blijft. De riemclip is aan beide kanten te dragen.

Informatie Benchmade Bugout
De Benchmade Bugout is verkrijgbaar in het kobaltblauw, bij de outdoorspecialist en via webshops. Consumentenadviesprijs EURO 159,95.

Informatie Benchmade Grizzly Ridge
De Benchmade Grizzly Ridge is verkrijgbaar met een heft van grijs versaflex ingelegd met oranje grivory. Verkrijgbaar bij de outdoorspecialist en via webshops. Consumentenadviesprijs EURO 171,00.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.benchmade.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Benchmade:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.