Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Greenland Half Century Jacket verbindt erfgoed met innovatie

Greenland Half Century Jacket verbindt erfgoed met innovatieVoor de lente/zomer 2018 blikt Fjällräven terug op één van hun meest iconische kledingstukken: de Greenland Jacket. Dit seizoen vernieuwt het Zweedse outdoormerk deze klassieker en breidt het de Greenlandcollectie uit met onder andere de Greenland Half Century Jacket, de langverwachte Greenland EcoShell Jacket en de Greenland Kånken.

Het Groenland verhaal
Het begon in 1966 met een expeditie naar Groenland waarvoor Fjällräven de uitrusting van de tenten en rugzakken verzorgde. De expeditie was een succes en eenmaal thuis waren de expeditieleden vol lof over de uitrusting maar minder tevreden met de outdoorkleding. Deze kritiek inspireerde Åke Nordin om de perfecte allround outdoorjas te maken.

Het resultaat was de Greenland Jacket, een jas ontworpen voor elk soort avontuur in de natuur. De jas was slijtvast, winden waterbestendig en lichtgewicht. En met een samenstelling van bijenwas en paraffine, ofwel Greenland Wax, kon de weerstand van het materiaal nog meer worden verhoogd. Vandaag de dag vormen G1000 en Greenland Wax nog steeds de basis van het merk.

De vernieuwde Greenland-collectie
De nieuwe collectie bouwt voort op het gedachtegoed van Fjällräven: duurzame, tijdloze en functionele uitrusting die lang meegaat. De nieuwkomers behouden de originele stijlkenmerken maar zijn verbeterd met duurzame materiaalkeuzes zoals G1000 Eco, en de kleding is zo ontworpen om reparaties thuis eenvoudig uit te voeren.

'De vernieuwde Greenlandcollectie draagt dezelfde visie uit die Åke Nordin had op de oorspronkelijke Greenland Jacket. Maar we hebben de collectie uitgebreid om een compleet assortiment duurzame, tijdloze kleding en rugzakken aan te bieden. En we hebben geprobeerd de meest duurzame oplossingen te gebruiken tijdens het ontwerpproces', aldus Sarah Isaksson, productontwerper van de vernieuwde Greenlandcollectie.

Greenland Half Century Jacket
Om het 50 jarig bestaan van de Greenland Jacket te vieren, brengt Fjällräven de Greenland Half Century Jacket uit. Deze jas is gemaakt van milieuvriendelijke G1000 Eco met getapete binnennaden, wat voor ultieme bewegingsvrijheid zorgt.

Een ander highlight binnen deze collectie is de Greenland EcoShell Jacket, gemaakt van een nieuwe, iets zwaardere EcoShell stof. Deze waterdichte jas met karakteristieke klepzakken en royale pasvorm biedt genoeg ruimte voor meerdere onderlagen.

Ter feestelijke afsluiting voegt Fjällräven ook nog de iconische Kånkentas in speciale Greenlandeditie (gemaakt van G1000 HeavyDuty Eco) aan de collectie toe.

De nieuwe collectie is vanaf maart verkrijgbaar in de winkels en online.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.fjallraven.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Fjällräven:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.