Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

VAUDE MTB-schoen Minaki Mid CPX voor fietsers die het hele jaar door fietsen

VAUDE MTB-schoen Minaki Mid CPX voor fietsers die het hele jaar door fietsenMet de halfhoge MTB-schoen Minaki Mid CPX verlengt VAUDE het fietsseizoen tot het hele jaar door. Ze houden de voeten bij koud en nat weer droog en warm; de Boa-draaisluiting zorgt voor gemakkelijk aan- en uittrekken.

De winterschoen Minaki Mid CPX is uitgevoerd met het nieuw ontwikkelde Ceplex Green membraan van VAUDE. Dit eigen VAUDE Ceplex Green membraan wordt uit PU-materiaal geproduceerd en is in tegenstelling tot veel bekende membranen op de markt, vrij van schadelijke fluorkoolstoffen. Bij de ontwikkeling van Ceplex Green gaat VAUDE een stap verder en heeft daarom puur op aardolie gebaseerd materiaal vervangen met deels gerecyclede grondstoffen. De functionele eigenschappen blijven gelijk, dus het membraan verhindert het binnendringen van nattigheid en wind en heeft daarbij een hoog ademend vermogen.

De halfhoog vallende fietsschoen is niet alleen water- en winddicht, maar ook bijzonder warm gevoerd, zodat de voeten ook bij koud miezerweer tot over de enkels warm blijven. De inlegzool met isolerende onderkant zorgt voor een goede pasvorm en een aangenaam draagcomfort. Met het Boa® vetersysteem is gemakkelijk aan- en uittrekken van de schoen gegarandeerd. Dankzij de draaisluiting is nauwkeurig afstellen ook met handschoenen aan snel en gemakkelijk mogelijk. Over de veters ligt een kap met waterafstotende ritssluiting ter bescherming tegen vuil en opspattend water.

De brede klittenbandsluiting boven de enkels zorgt voor extra bescherming en versteviging. Op de hiel zijn reflecterende elementen aangebracht; daarmee is ook in de schemering een verbeterde zichtbaarheid verzekerd. De anti-slip profielzool is geschikt voor gangbare MTB-klikpedalen en biedt de juiste combinatie van stijfheid voor een effectieve krachtoverdracht en uitstekende grip en loopcomfort – ook onder winterse omstandigheden. De schroefbevestiging voor het aanbrengen van schoenplaatjes is afgedekt. Daarmee zijn de schoenen ook geschikt voor gebruik op platte pedalen, zoals voor fietsforenzen. Voor het gebruik met klikpedalen kan de afdekking verwijderd worden.

Adviesverkoopprijs: EURO 180,-

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.