Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Donegal Socks uit Ierland zijn duurzame, waterafstotende en sneldrogende wandelsokken

Donegal Socks uit Ierland zijn duurzame, waterafstotende en sneldrogende wandelsokkenGoede wandelsokken vormen zich naar je voeten en houden je voethuid droog, zodat je geen last krijgt van huidirritaties en blaren. Zoals de wandelsokken van Donegal Socks uit Ierland. Ze zijn gemaakt van 80% natuurlijke wol en 20% polyamide, een optimale mix waardoor ze duurzaam, waterafstotend en sneldrogend zijn. Dit materiaal voorkomt wrijving tussen wandelschoen en voet en zorgt voor een uitstekende warmte-isolatie. Kortom: Donegal Socks zijn de ideale sokken voor avontuurlijke wandelaars.

De kleurrijke sokken worden gebreid in het pittoreske stadje Glenties aan de noordwestkust van Ierland. Al honderden jaren worden ze hier op ambachtelijke wijze vervaardigd. De kleuren zijn geïnspireerd op de ruige patronen van de Bluestack Mountains en de schilderachtige tinten van de wilde zee. De veelkleurige puntjes in het patroon geven het breiwerk een eigen, Iers karakter.

Quote Mark Quinn, bergbeklimmer
Mark Quinn, de jongste bergbeklimmer uit Ierland die ooit de top van de Mount Everest bereikte zegt het volgende over de wandelsokken: 'Donegal Socks will be my only choice in future for trekking, climbing and reaching the summits of challenging mountains. I expect to be continually amazed and look forward to bringing them to the summit of the next 8,000m peak that I climb.'

Informatie
Donegal Socks zijn in Nederland en Belgi├ź verkrijgbaar in zestien kleuren en twee maatseries: 37-41 en 41-45. Winkeladviesprijs EURO 14,90 per paar. Donegal-Socks kunnen in de wasmachine worden gewassen (op maximaal 40 graden).

Voor meer informatie: https://www.donegal-socks.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Donegal:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.