Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Wetsteen van Ardennes-Coticule nu nog beter verkrijgbaar

Wetsteen van Ardennes-Coticule nu nog beter verkrijgbaarBuitensporters die hun messen met zorg onderhouden en ze het liefst vlijmscherp houden met een goede wetsteen kennen de naam Ardennes-Coticule al jaren. Maar sinds kort zijn deze traditionele wetstenen uit de Ardennen nog beter verkrijgbaar omdat Adola, bekend verdeler van topmerken op het gebied van staalwaren, de distributie en verkoop in Nederland en België op zich heeft genomen.

Voor iedere slijpklus een wetsteen
Het assortiment van Ardennes-Coticule is verrassend uitgebreid. Er zijn wetstenen voor scheermessen, koks- en keukenmessen, jacht- en zakmessen tot hak- en snijgereedschappen aan toe. Elk stuk gereedschap heeft specifieke eigenschappen en dus zijn er ook verschillende soorten wetstenen. De Belgische Coticule beschikt over unieke eigenschappen die zorgen dat de slijpstenen inmiddels wereldfaam hebben gemaakt. De zachtere Coticule is vooral geschikt voor het slijpen van traditionele scheermessen, terwijl de hardere soorten juist ideaal zijn voor bijvoorbeeld houtbewerkingsgereedschap. Daarnaast zijn de Coticule stenen verkrijgbaar in verschillende vormen, niet alleen rechthoekig maar ook bijvoorbeeld ronde stenen voor het slijpen van bijtels en gutsen.

Belgische Blauwe Wetsteen
Naast de tweekleurige Coticule wetstenen heeft Ardenne-Coticule ook de traditionele Belgische Blauwe Wetsteen (BBW) in het assortiment. Deze donker gekleurde slijpsteen bestaat uit één laag, in tegenstelling tot de Coticule stenen die voorzien zijn van een extra stevige donkere laag. Dit omdat de BBW van zichzelf al stevig genoeg is en daarom de extra beschermingslaag niet nodig is. Omdat het materiaal gemakkelijk bewerkt kan worden zijn de BBW stenen verkrijgbaar in nagenoeg alle gewenste formaten, net als de bekende Coticule ook in ronde vorm.

Handmade in Belgium
De wetstenen van Ardennes-Coticule dragen het lagen handmade in Belgium. Dit label wordt toegekend aan producten die 100% handgemaakt zijn op Belgische bodem. Dankzij deze ambachtelijke manier van produceren zijn de producten bovendien handgevormd en is daardoor elk exemplaar een unieke wetsteen. Bij de productie houdt Ardennen-Coticule de traditionele productiewijze in stand, een extra reden waarom ze het label 'Handmade in Belgium' mogen dragen.

Voor meer informatie: https://www.ardennes-coticule.be/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.