Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

VAUDE slaapsystemen, de eerste liners met milieuvriendelijke bluesign-materialen

VAUDE slaapsystemen, de eerste liners met milieuvriendelijke bluesign-materialenVoor haar slaapzakken en hoofdkussens zet outdoorfabrikant VAUDE uitsluitend bluesign® gecertificeerde - en daarmee vrij van schadelijke stoffen - materialen in. In het 1000-sterren hotel dommel je daarmee tijdens tochten heerlijk weg om nieuwe krachten op te doen.

Goede nachtrust is op meerdaagse outdooravonturen minstens zo belangrijk als de juiste materiaalkeuze. Tenslotte brengen we gemiddeld 1/3 deel van de dag door in slaapmodus. Wie in de ochtend fit en uitgerust uit de slaapzak kruipt, heeft duidelijk meer aan de dag en kan volop van de belevenissen van de tour genieten.

Schoon in de comfortzone
Als lichtgewicht zomerslaapzak of als aanvulling in een slaapzak verhoogt een dunne liner de comforttemperatuur. Voor haar nieuwe slaapzak-liners heeft VAUDE een aangenaam zachte en zeer elastische stretch-stof in 80 grams kwaliteit gekozen. Als enige fabrikant biedt VAUDE voor de binnenslaapzakken bluesign® gecertificeerde materialen aan. Het bluesign® systeem is wereldwijd de strengste standaard voor milieubescherming, consumenten- en arbeidsveiligheid en garandeert daardoor absoluut vrij van schadelijke stoffen materialen, die ook voor mensen met allergieën geschikt zijn. Het materiaal is licht van gewicht, sneldrogend, onderhoudsvriendelijk, zeer warm en - in tegenstelling tot katoen of zijde - zeer rekbaar.

De slaapzak-liner is naar keuze in mummy- of in rechthoekige vorm verkrijgbaar. Met 210 cm lengte en 80 cm schouderbreedte evenals de extreme rekbaarheid kunnen ook onrustige slapers van een ontspannen nachtrust genieten. De mummyvorm bezit een geoptimaliseerd voeteneind en een aantrekkoord in de capuchon, waardoor hij zich optimaal aan het contour van het lichaam laat aanpassen. De grote rechthoekige liner biedt dankzij de vorm nog meer bewegingsvrijheid en is dankzij het lage gewicht en kleine pakmaat (300 g, pakmaat 18 x 9 cm) ook zeer geschikt als travelsheet op reis of voor huttentochten. Zo spaar je een slaapzak uit en zit je hygiënisch aan de veilige kant.

Beter slapen - ligt aan je hoofd
Het Duitse spreekwoord "Wie man sich bettet, so liegt man" gaat natuurlijk ook op voor tent- en buitenslapers. Heel belangrijk voor een gezonde nachtrust is daarbij de juiste positie van het hoofd. Hoewel diehard outdoor-puristen zich met een samengevouwen trui behelpen, is voor comfortabel kamperen en reizen met een tent een hoofdkussen aan te raden. Vooral bij zijslapers is ondersteuning van het hoofd zinvol voor een ontspannen slaappositie. De gespannen hals- en schouderspieren zijn vaak door het lopen met de rugzak al meer dan genoeg vermoeid.

Het nieuwe VAUDE Pillow heeft een speciale wigvorm, waarmee de meest voorkomende manieren van slapen ondersteund worden. Het opblaasbare hoofdkussen voor camping of trektochten is met dun PU-schuim omhuld, zodat het bijna even comfortabel is als in het eigen bed slapen. Daarnaast beschikt het ook nog over een heerlijk zachte polyester hoes. De innovatieve S-Cafe® vezel met gerecycleerd koffiedik daarin heeft niet alleen een natuurlijk antibacteriële werking, maar droogt ook bijzonder snel. Ook hier voldoen de materialen aan het strenge bluesign® systeem, want in de buurt van ademwegen en direct contact met de huid kun je niet voorzichtig genoeg zijn.

Met een groot eenrichtings-ventiel is het hoofdkussen razendsnel op te blazen en klaar voor de nacht. Het 105 gram gewicht (bij maat L is het 150 gr.) neemt men juist bij meerdaagse tochten graag op de koop toe voor een gezonde nachtrust. De milieuvriendelijke en duurzame fabricage met VAUDE Green Shape garantie biedt bovendien een gerust geweten, wat op haar beurt ook weer een goede nachtrust biedt!

Het kussen kan (na het laten leeglopen) met gesloten ventiel eenvoudig bij 30°C in de wasmachine worden gewassen.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.