Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Suunto Spartan Sport Wrist HR, sporthorloge met accurate polshartslagmeting

Suunto Spartan Sport Wrist HR, sporthorloge met accurate polshartslagmetingSuunto Spartan Sport Wrist HR is een sporthorloge waar je hart sneller van gaat kloppen. Dit horloge is uitgerust met optische polshartslagmeting die qua accuratesse nauwelijks onderdoet voor een borstband. Dat is te danken aan de biometrische sensortechnologie van Valencell, toonaangevend in optische meting. De sensor berekent met behulp van drie leds, onderop het horloge, je hartslag via je pols.

Of het nu gaat om triathlon, zwemmen, fietsen, hardlopen, adventure racing of wintersport, de nieuwe Suunto combineert een zeer uitgebreide set sportfuncties met nauwkeurige polshartslagmeting en is daarmee de ultieme wristtop computer voor de veeleisende sporter. Tegelijkertijd met de introductie van de Spartan Sport Wrist HR, lanceert Suunto een software-update voor de volledige Spartan-collectie. Onder andere zijn intervaltraining en hoogtenavigatie door middel van GPS toegevoegd.

Handgemaakt in Finland
De Suunto Spartan Sport Wrist HR wordt met de hand gemaakt in Finland en gebouwd om alle omstandigheden te doorstaan. Het horloge is waterbestendig tot 100 meter diepte en voorzien van een extreem robuust aanraakkleurenscherm met een brede kijkhoek en zeer goede zichtbaarheid bij fel zonlicht. Het horloge bestaat uit een - met glasvezel - versterkte polyamide kast, gehard mineraalglas en een bezel van roestvrijstaal. Voor je multisport-avonturen biedt de Suunto Spartan Sport Wrist HR begeleide route-navigatie, een digitaal kompas en hoogtemeting op basis van GPS. De batterijduur bedraagt 12 uur met Power Save.

Inzicht en advies bij het sporten
Het nieuwe 1sec GPS-fix rate levert uitstekende GPS-nauwkeurigheid zodat je exact kunt zien waar je bent. Met GPS/GLONASS tracking, FusedSpeed™, optische polshartslagmeting en ingebouwde accelerometer houdt het horloge zeer nauwkeurig trainingen bij en biedt het veelzijdige informatie over je vooruitgang in een groot aantal sporten. Het heeft vooringestelde sport-modi voor triathlon, zwemmen, fietsen, hardlopen, adventure racing en wintersport. Er zijn ook modi voor specifieke trainingsvormen, wedstrijden en activiteiten.

De nieuwe Spartan Sport Wrist HR gebruikt de gepatenteerde PerformTek biometrische meettechnologie van Valencell. Volgens tests van dit hightech bedrijf levert deze optische polshartslagmeting een nauwkeurigheid die ongekend is in de markt. Nagenoeg net zo nauwkeurig als een borstband, met een marge van 5 procent in 89 procent van de tijd.

Suunto Movescount App
De Suunto Spartan Sport Wrist HR geeft ook visuele overzichten van je trainingsintensiteit, rust- en herstelstatus en progressie om je te ondersteunen bij het plannen van je training. Met het horloge kun je ook achteraf bijhouden hoe je je tijdens de work-out voelde.

Daarnaast houdt het ook je algemene activiteiten 24/7 bij: aantal stappen, calorieverbruik en actieve tijd. Verbind het horloge met de Suunto Movescount App en je ontvangt notificaties van je smartphone. Het horloge houdt je ook op de hoogte van je persoonlijke records per sport.

Voor veeleisende omstandigheden, zoals lange-afstandzwemmen of outdoorsporten waarbij je het horloge over een mouw draagt, is het mogelijk om de Spartan Wrist met bluetooth te koppelen aan een intelligente borstriem, zoals de Suunto Smart Sensor, om de hartslag te meten.

Vooruitgang dankzij de community
In combinatie met de lancering van het Spartan-concept gebruikt Suunto methodes van samengestelde data om de door de community gegenereerde sportgegevens om te zetten in waardevolle trainingsinformatie. Suunto heeft miljoenen sessies van sporters geanalyseerd om zowel bestaande als nieuwe klanten antwoord te bieden op vragen als waar er getraind zou kunnen worden en hoe de vooruitgang gaat.

Informatie
Suunto Spartan Sport Wrist HR is vanaf april verkrijgbaar bij outdoorwinkels en webshops. In de kleuren: All Black, Blue en Sakura. Consumentenadviesprijs EURO 499.

Voor meer informatie: https://www.suunto.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Suunto:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.