Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

VAUDE Croz 3L wint Op Pad test van betaalbare hardshell-jacks

VAUDE Croz 3L wint Op Pad test van betaalbare hardshell-jacksOp Pad vergeleek in een test verschillende betaalbare hardshells om zo de consument een goed beeld te geven van welke hardshells nu écht comfortabel, waterdicht én duurzaam zijn. Daarbij werd niet alleen gekeken naar de kwaliteit van het jack zelf, maar ook naar de score bij Rank a Brand. Deze score geeft namelijk aan hoe duurzaam een merk haar producten produceert. De VAUDE Croz 3L kwam als 'absolute testwinnaar' uit de bus bij deze test.

Winnaar op alle fronten
Op basis van praktijktesten van verschillende gebruikers en vervolgens het testen van de waterdichtheid na maar liefst 8 wasbeurten kwam de VAUDE Croz 3L op alle fronten als winnaar uit de bus. In de test zelf wordt het jack omschreven als een ‘zeer comfortabel, relatief licht jack. Goed instelbare capuchon en aansluitende kraag, totaal geen lekkage op naden en stof.’ Maar zeker ook de jarenlange inzet van VAUDE om duurzaam te produceren wordt gewaardeerd: ‘Fraai is de hoge Rank a Brand score: Vaude krijgt punten voor het verminderen van de Co2-uitstoot, het gebruik van 100% groene stroom en beleid om schadelijke chemicaliën, afval en verpakkingsmateriaal te verminderen. Vaude is bovendien lid van de Fair Wear Foundation (FWF), waarmee het de verbetering van arbeidsomstandigheden in lagelonenlanden serieus neemt.’ Het eindoordeel luidt dan ook: ‘De absolute testwinnaar is het Croz 3l Jacket van VAUDE: zeer compleet qua uitvoering en details, licht, goed waterdicht en afparelend én een hoge Rank a Brand score, ofwel gemaakt met oog voor milieu en arbeidsomstandigheden.’

VAUDE Croz 3L
Het Croz 3L jack van VAUDE is licht genoeg om in de zomer mee te nemen, maar dankzij de 3-laags constructie ook prima om je tijdens de rest van het jaar te beschermen tegen een flinke regenbui. Het jack is gemaakt met het milieuvriendelijke ademende Ceplex-membraan en voorzien van een ruime en goed verstelbare capuchon en ventilatieritsen. 2 grote voorzakken met waterdichte ritsen houden alle kleine spulletjes netjes droog opgeborgen. Het jack is voorzien van het eigen VAUDE Green Shape label en wordt geproduceerd onder de strikte voorwaarden van bluesign®. Uiteraard is het jack verkrijgbaar in zowel een dames- als herenuitvoering en in verschillende kleuren.

Rank a Brand
Rank a Brand is destijds begonnen met het onafhankelijk vergelijken van de verschillende merken. Niet op basis van hun producten, maar op basis van hoe zij duurzaamheid hebben geïmplementeerd in hun gehele bedrijfsproces. Op die manier krijgen merken een label toegewezen, waarmee ze onderling kunnen worden vergeleken. De meest duurzame merken krijgen het A-label toegewezen. Minimaal één keer per twee jaar wordt een merk opnieuw geheel doorgelicht om te kijken of het beter of slechter omgaat met het milieu en het welzijn van haar medewerkers. VAUDE heeft het B-label toegewezen gekregen en is daarmee het meest duurzame buitensport-merk in de ranking op dit moment.

Meer informatie: www.rankabrand.org


Adviesverkoopprijs: Croz 3L Jacket 320,00 EURO

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.