Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Care Plus lanceert anti-teek spray voor het hele gezin

Care Plus lanceert anti-teek spray voor het hele gezinBinnen het assortiment van Care Plus - marktleider in insectenwerende middelen - vind je voortaan ook Anti-Teek Spray, een sterk teekwerend middel met lemoneucalyptusextracten. Dit product op basis van Citriodiol (en dus geen DEET) is veilig in gebruik voor het hele gezin, zelfs voor kinderen vanaf 3 maanden. Het biedt tot 6 uur lang bescherming tegen teken.

De Anti-Teek spray komt in een handzame flacon van 100ml en heeft een adviesverkoopprijs van EURO 12,97.

Teken
Ook in Nederland - in bos, duin, heide maar even goed de achtertuin - komen ze veelvuldig voor. Zo’n 20 % van deze bloeddorstige diertjes is besmet met de Borrelia bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Lang niet elke tekenbeet leidt dus tot de ziekte van Lyme, maar het gebeurt wel - ook in eigen land - en steeds meer. Jaarlijks blijken er zo'n 23.500 personen met Lyme besmet.

Beter voorkomen dan genezen
Om een tekenbeet te voorkomen, is het belangrijk de huid zoveel mogelijk te bedekken met kleding, geïmpregneerde sokken zoals de Care Plus Bugsox en dichte schoenen. De onbedekte huid bescherm je door een teekwerendmiddel aan te brengen. Voor kinderen is een DEET-vrij product veelal de beste keuze. De nieuwe Anti-Teek Spray op basis van 30% Citriodiol is dan ook de beste oplossing, en dat voor het hele gezin. Na bezoek aan een risicogebied (bos, duinen, tuin en heide) is het belangrijk het lichaam minutieus te controleren op tekenbeten.

Tekenweetjes
De teek is het meest actief vanaf een temperatuur van 8 graden Celsius, wanneer wij dus ook regelmatiger naar buiten trekken. Vanuit zijn beschutte woonplaats in hoog gras, bos, duinen of heide gaat hij net zoals een bloeddorstige vampier op zoek naar mensen en dieren om hun bloed te zuigen. Een tekenbezoekje kan tot drie dagen duren; een kort verblijf waarin de ongewenste parasiet zich niet alleen volzuigt, maar ook mogelijk bacteriën achterlaat. Is de teek besmet met Borrelia, dan ligt de ziekte van Lyme op de loer.

Voor meer informatie: https://www.careplus.eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Care Plus:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.