Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

VAUDE is Duitslands meest duurzame merk

VAUDE is Duitslands meest duurzame merkOp 27 november 2015 ontving VAUDE de hoogste onderscheiding bij de prestigieuze Duitse Duurzaamheid Award en is er trots op om "Duitslands Meest Duurzame Merk" te worden genoemd. Met een stralende glimlach ontving Dr. Antje von Dewitz, CEO van VAUDE, de award uit handen van voormalig wereldkampioen skispringen Sven Hannawald. Naast Koningin Silvia van Zweden waren talrijke prominente gasten uit de zakenwereld en politiek aanwezig bij de awardceremonie in Düsseldorf. De Duitse Duurzaamheids Award, welke één van de meest prestigieuze awards in haar soort is in Europa, wordt uitgereikt door de Stiftung Deutscher Nachhaltigkeitspreis e.V in samenwerking met de federale overheid en onder beschermheerschap van de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Bij de Duitse Duurzaamheids Award 2015 heeft VAUDE de eerste plaats gewonnen in de categorie van “Duitslands Meest Duurzame Merk”. VAUDE’s jarenlange streven naar een duurzame bedrijfsfilosofie en het hartstochtelijk toepassen daarvan in alle elementen van het bedrijf werden met de hoogste eer bekroond. “Dit is een schitterende erkenning en tegelijkertijd een incentive voor ons. Als sterk buitensportmerk willen we continue de harmonie tussen mens en natuur promoten voor bedrijven.” Aldus Antje von Dewitz, CEO van VAUDE. De jury, bestaande uit prominente experts uit het bedrijfsleven, politiek, wetenschap en samenleving prezen zowel het consequente streven naar duurzaamheid als ook de doorlopende ontwikkelingen. “Op alle niveaus wordt duurzaamheid op de voorgrond geplaatst. VAUDE zet standaarden voor duurzame producten met programma’s zoals het Green Shape label en haar status als “Leader” bij de Fair Wear Foundation voor het werken onder eerlijke omstandigheden. Ondanks de relatief kleine omvang van het bedrijf is VAUDE een sterk, succesvol en betrouwbaar merk voor al haar belanghebbenden.” Zo was te lezen in het jury-rapport.

Succesvolle positionering als duurzaam merk
Al jaren streeft VAUDE een consistente duurzame benadering na, welke wordt toegepast en nageleefd in alle divisies van het bedrijf, waarmee wordt bewezen dat sociaal en milieuvriendelijk zakendoen ook economisch succesvol kan zijn. “We positioneren ons duidelijk en op alle vlakken als duurzaam merk. We implementeren dit overal, zowel in productontwikkeling als in logistiek en human resources. De kosten hiervan zijn enorm. Maar we zijn ervan overtuigd dat het goed is en de moeite waard op de lange termijn. De resultaten kunnen duidelijk worden gezien: publieke perceptie van onze commitment is enorm groeiende en het VAUDE-merk staat voor deze waarden, “zegt Antje von Dewitz, CEO van VAUDE. Dit wordt bevestigd door talrijke onderzoeken en resultaten van marktonderzoek waar VAUDE regelmatig de eerste plaats inneemt als het gaat om geloofwaardigheid, duurzaamheid en ecologie. Niet op de laatste plaats, bevestigen de verkoopprestaties van het bedrijf, welke al jaren boven het marktgemiddelde liggen, dat duurzaamheid ook een economische succesfactor kan zijn.

De Duitse Duurzaamheids Award
Deze award is een initiatief van de Stiftung Deutscher Nachhaltigkeitspreis e.V. in samenwerking met de federale overheid, gemeentelijke samenwerkingsverbanden, brancheorganisaties, maatschappelijke organisaties en onderzoeksinstellingen. De winnaar wordt gekozen door een jury, bestaande uit prominente experts uit het bedrijfsleven, politiek, wetenschap en samenleving. De award wordt uitgereikt in acht categorieën. Het doel van de award is het promoten van duurzame ontwikkeling in Duitsland en het beter verankeren van de principes van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de publieke perceptie. De award is bedoeld om aan te tonen dat duurzaamheid niet alleen helpt om sociale en milieutechnische problemen op een globale of lokale schaal op te lossen, maar ook om de winstgevendheid en het concurrentievermogen te vergroten.

Meer informatie van de Duitse Duurzaamheids Award:
http://www.nachhaltigkeitspreis.de

VAUDE Duurzaamheidsrapport:
http://nachhaltigkeitsbericht.vaude.com/gri/index.php
http://csr-report.vaude.com/gri-en/news/German-Sustainability-Award-2015.php

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.