Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Expedition Down Parka No. 1 voor poolreizigers

Expedition Down Parka No. 1 voor poolreizigersTemperaturen in Lapland, Alaska, Canada en Groenland kunnen teruglopen tot 30 graden onder nul. Bij felle wind is de gevoelstemperatuur dan meedogenloos koud. Voor deze extreme omstandigheden ontwikkelde Fjällräven een uitzonderlijk goed geïsoleerde donsjas: Expedition Down Parka No. 1. Ontworpen voor professioneel gebruik in de Arctische kou en gemaakt van G-1000 Eco met verstevigingen van G-1000 HeavyDuty Eco.

Tijdens de ontwikkeling van de Expedition Down Parka No. 1 stonden betrouwbaarheid en functionaliteit voorop. Elk stiksel is ontworpen om aanzienlijke krachten te weerstaan en de drager te beschermen tegen langdurige blootstelling aan extreme kou. De snit is lang en het jack heeft een diepe stormcapuchon met afneembare synthetische bontrand voor extra bescherming tegen de bijtende wind. De blinde tweewegrits heeft een beschermende overslag met knopen die op ripsband bevestigd zijn. Alle knopen en ritstrekkers zijn oversized. Je kunt ze dus makkelijk beetpakken met handschoenen aan.

Slimme bretels
Diverse ruime zakken op de borst en de onderkant van het jack bieden ruimte aan onder andere een GPS, skibril en extra handschoenen. Koude vingers kun je opwarmen in de steekzakken op borsthoogte. Het jack heeft ook aan de binnenkant zakken en een paar afneembare bretels waardoor je het jack "aan" kunt hebben zonder de mouwen te gebruiken. Dat is praktisch wanneer je sneeuw ruimt of ander inspannend werk verricht en je jack niet wilt verliezen in een plotselinge windvlaag. De manchetten kunnen met klittenband versteld worden; om de taille aan te passen is er een trekkoord. De meest gebruikte stof is G-1000 Eco van gerecycled polyester en biologisch katoen. De vulling bestaat uit ethisch verantwoord geproduceerd dons. De schouders, mouwen, onderrug en zakken zijn versterkt met G-1000 HeavyDuty Eco en het jack is gevoerd met polyamide.

De zakken om je handen te warmen en de binnenkant van de kraag, die tegen de kin aan komt, zijn gevoerd met warme wol van de gerenommeerde weverij Abraham Moon. De materialen en details zijn gekozen om het milieu zo min mogelijk te belasten. Zo zijn de meeste leren accenten gemaakt van restjes leer en kun je de delen die het 't zwaarst te verduren hebben na jaren gebruik eenvoudig vervangen.

Informatie
Fjällräven Expedition Down Parka No. 1 is verkrijgbaar bij de Fjällräven Brand Store Amsterdam. Winkelprijs EURO 1.800.

Voor meer informatie: http://www.fjallraven.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Fjällräven:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.