Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Garmin lanceert de Edge Explore 1000 fietscomputer

Garmin lanceert de Edge Explore 1000 fietscomputerGarmin International introduceert de Edge Explore 1000, een eenvoudig te gebruiken GPS fietscomputer met fietsspecifieke kaarten en interessante locaties. De Edge Explore 1000 is perfect voor mooie fietstochten en avontuur en is voorzien van specifieke fietskaarten waarmee u kunt navigeren over wegen en fietspaden, met hoogte gegevens, interessante locaties en de mogelijkheid om te navigeren op adres. Gebruikers kunnen nieuwe routes ontdekken, omdat de Edge Explore 1000 zelf 3 fietsvriendelijke routes samenstelt als u de afstand, hoogte en startrichting heeft bepaald. De Edge Explore 1000 maakt fietsen veiliger en is het eerste Garmin apparaat dat beschikt over Incident Detectie1 en dat compatibel is met de Garmin Varia lijn van slimme fietsproducten.

"Beantwoord de roep om avontuur met de geavanceerde kaart- en navigatiefuncties van onze nieuwste GPS fietscomputer, de Edge Explore 1000,"zegt Dennis Herremans, Product Manager Garmin Nederland. "Voorzien van fietsspecifieke kaarten en interessante locaties biedt de Edge Explore 1000 innovatieve eigenschappen, die helpen om een veiliger fietsomgeving te creëren terwijl u nieuwe routes verkent."

Ontdek nieuwe routes en ga op avontuur
Met de Edge Explore 1000 kunnen fietsers nieuwe routes verkennen die de Edge Explore 1000 aanbiedt of eenvoudig zelf een route plannen. Door de Round Trip functie te gebruiken kunt u invoeren hoe ver u wilt fietsen en de startrichting bepalen, de Edge Explore 1000 zal u dan tot 3 verschillende routes voorstellen. Fietsers kunnen natuurlijk ook zelf nieuwe routes ingeven door op het apparaat de voorgeladen fietskaart en interessante locaties te gebruiken. Een andere mogelijkheid is om via Garmin Connect (of apps van andere partijen) een route te plannen en te downloaden naar uw Edge Explore 1000.

Dit is het eerste Garmin apparaat dat beschikt over Incident Detectie die gebruik maakt van een ingebouwde versnellingsmeter. De Edge Explore 1000 kan automatisch of handmatig de locatie van de fietser naar noodcontacten sturen als er sprake is van een ongeval. Hij is ook compatibel met de innovatieve Varia slimme radar en fietsverlichting van Garmin, waaronder een 'Achteruitkijk fietsradar' en slimme fietsverlichting. De unieke eigenschappen van Varia helpen om een veiliger fietsomgeving te creëren, waardoor fietsers hun aandacht bij het fietsen kunnen houden en met een gerust hart van hun fietstocht kunnen genieten. Door de ANT+ comptabiliteit kunnen hartslagmonitors, snelheid- en cadanssensoren en de VIRB op de Edge Explore 1000 worden aangesloten.

De Edge Explore 1000 is te gebruiken onder alle omstandigheden2 en beschikt over een 3" hoge resolutie capacitief touchscreen, die de verlichting automatisch aanpast voor gebieden met weinig licht zoals schaduw en tunnels. De oplaadbare batterij gaat tot 15 uur lang mee en het apparaat maakt gebruik van het GPS en GLONASS satelliet netwerk waardoor u altijd snel verbinding heeft. Wanneer de Edge Explore 1000 via Bluetooth is gekoppeld met een Smartphone waarop de Garmin Connect Mobile app staat, dan biedt dit slimme apparaat u Live Tracking (het laten volgen van uw fietstocht door anderen), inkomende oproepen en tekst berichten, berichten van social media, het weerbericht, draadloze uploads en het zenden en ontvangen van fietstochten.

De Garmin Edge Explore 1000 is vanaf eind september verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van EURO 449,99.

Voor meer informatie: https://www.garmin.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Garmin:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.