Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Garmin eTrex Touch 25 en 35 - de eerste eTrex handhelds met touchscreen

Garmin eTrex Touch 25 en 35 - de eerste eTrex handhelds met touchscreenGarmin International introduceerde afgelopen maand de eTrex Touch 25 en 35 handheld GPS - de nieuwe touchscreen GPS-toestellen ontworpen voor actieve families en recreatieve gebruikers.

Nooit meer de weg kwijt
eTrex Touch is het nieuwste product in de fameuze eTrex GPS handheld-serie. Deze producten zijn een wereldwijd succes, van de vrieskou op de polen tot de verzengende hitte in Afrikaanse woestijnen en de tropische jungle van Zuid-Amerika. eTrex is alle omstandigheden de baas.

De eTrex Touch-serie heeft een geheel vernieuwde gebruikersinterface voor een verbeterd gebruiksgemak. De activiteitenprofielen zorgen voor een optimale gebruikerservaring voor meerdere activiteiten en het 2.6" capacitief touchscreen display maakt het allemaal nog gemakkelijker - gewoon even het scherm aanraken en je kunt beginnen.

Beide modellen zijn voorzien van de nieuwe voorgeladen Garmin TopoActive Europa kaarten, 250.000 voorgeïnstalleerde geocaches en worden geleverd met een bevestiging voor op de fiets. Robuust en betrouwbaar, de nieuwe eTrex Touch-serie beschikt over een GPS-ontvanger met GLONASS-ondersteuning en een elektronisch kompas voor een veilige navigatie onder alle omstandigheden.

"Met de nieuwe eTrex Touch brengen we het plezier en de opwinding van outdoor-navigatie naar gezinnen en recreatieve gebruikers van alle niveaus," zegt Dennis Herremans, Product Manager van Garmin Nederland BV. “Met voorgeladen recreatieve kaarten en nieuwe activiteitenprofielen leggen we met deze nieuwe Garmin eTrex Touch-serie de lat hoger dan het huidige marktaanbod voor handheld GPS-toestellen.”

Verbeterde navigatie-ervaring
De eTrex Touch-serie is ontworpen voor de consument die verschillende outdoor-activiteiten wil ervaren met slechts één apparaat. De nieuwe activiteitenprofielen zijn ontwikkeld voor een verbeterde navigatie-ervaring voor elke activiteit. Of het nu gaat wandelen in de heuvels, fietsen of geocaching, met een eTrex Touch kun je gemakkelijker dan ooit schakelen tussen de verschillende activiteiten. Zelfs als deze allemaal in één middag plaatsvinden. Hierdoor is het niet alleen comfortabel, maar ook snel en gemakkelijk om hetzelfde apparaat te gebruiken voor compleet andere doeleinden. De eTrex Touch is ook voor kinderen met het grootste gemak te bedienen.

De eTrex Touch-serie is direct klaar voor gebruik en wordt geleverd met een voorgeladen recreatieve TopoActive Europa die ruim 46 landen bestrijkt. De kaart biedt nuttige informatie over allerlei recreatieve activiteiten op een 8GB intern geheugen. Met de voorgeladen 250.000 geocaches van Geocaching.com kun je direct met je geocaching avontuur vrijwel overal in Europa beginnen.

De eTrex Touch 25 en 35 zijn uitgerust met een 2.6" helder capacitief kleuren touchscreen display, hebben een batterijlevensduur van 16 uur en het robuuste ergonomische ontwerp, IPX7-waterbestendigheid1 en kraswerende scherm weerstaan alle elementen. Met een ingebouwde GPS-ontvanger met GLONASS ondersteuning en een HotFix® satellietvoorspelling is de eTrex Touch-serie in staat om de positie van de gebruikers snel en nauwkeurig te lokaliseren, ook onder de zwaarste omstandigheden. Het ingebouwde elektronische kompas geeft de juiste richting aan, zelfs wanneer je stilstaat. Laat de eTrex Touch het werk doen - je hoeft alleen te kijken waar je bent en de aanwijzingen te volgen.

De eTrex Touch 35 is tevens voorzien van een barometrische hoogtemeter, zodat je veiliger kunt navigeren in de bergen en over nauwkeurige hoogtegegevens beschikt. Aangezien ook de weersverwachtingen worden weergegeven is deze eTrex Touch 35 de perfecte navigatie voor mensen die zich bezighouden met alpine gerelateerde activiteiten, zoals wandelen of mountainbiken in de bergen.

Stay connected
De eTrex Touch 35 is uitgerust met ANT+™ en kan gekoppeld worden met sensoren zoals hartslagmeters, de temperatuursensor Tempe™, het Chirp™ geocaching baken of een fietsgerelateerde snelheids- en cadanssensor. Met de eTrex Touch 35 kun je je waypoints, routes en geocaches direct draadloos delen met compatibele Garmin toestellen. Dankzij de functie Smart Notifications hoeft je nooit meer een sms, e-mail, bericht of inkomende oproepen van je smartphone2 te missen. eTrex Touch 35 ondersteunt ook Live Track, zodat je vrienden en familie je activiteiten en spannende avonturen in real-time kunnen volgen. Nodig familie en vrienden uit, via e-mail of sociale media, om je activiteit en locatie te volgen op Garmin Connect.

Je kunt de eTrex Touch 35 ook gebruiken als afstandsbediening voor de Garmin VIRB® XE, VIRB X en VIRB Elite action camera’s en je activiteiten vastleggen op beeld.

Avonturen downloaden en delen
Op Garmin Connect en Garmin Adventures kun je activiteiten vinden en downloaden die anderen hebben voltooid, of je eigen activiteiten delen met familie en vrienden. Voor degenen die gebruik willen maken van een gespecialiseerde inhoud is het mogelijk om extra kaarten op de inbouwde micro-SD kaart te laden. Of het nu gaat om TOPO kaarten, CityNavigator voor straatnavigatie of BlueChart maritieme kaarten. Voor de eTrex touch is dit geen enkel probleem.

Compacte en veelzijdige metgezel
Neem de eTrex touch gemakkelijk mee in uw zak of bevestig deze op het stuur van je fiets. Bovendien is het formaat zo ontworpen dat ook kinderen er gemakkelijk mee kunnen omgaan. Dankzij het bevestigingssysteem op de achterkant kan de eTrex Touch met speciale steunen voor o.a. boten, auto's, rugzakken en meer, is het toestel vrijwel overal gemakkelijk te bevestigen.

Zowel de eTrex Touch 25 als 35 zijn sinds juli 2015 verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van respectievelijk EURO 249,- en EURO 299,-.

Voor meer informatie: http://www.garmin.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Garmin:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.