Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Primus komt met zeer zuinige tweepersoons kookunit

Primus komt met zeer zuinige tweepersoons kookunitDe Primus Lite collectie is uitgebreid met een XL-versie. De kracht van deze all-in one brander is dat gascartridge, brander en pot worden gekoppeld tot één unit. Hierdoor ontstaat een zeer efficiënt brandingssysteem waardoor het gasverbruik tot een minimum wordt beperkt. Zo hoef je minder brandstof mee te sjouwen. De Lite XL is voorzien van een 1 liter pot waarmee je voor twee personen kunt koken.

Dankzij de nieuwe Laminar Flow Burner Technology heeft de Lite XL een pit die dichter op de PowerGas cartridge staat. Dit resulteert in een lager zwaartepunt en dus een betere stabiliteit. Het rendement is net als de rest van de Lite-familie bijna 80%, dat maakt hem tot de zuinigste in zijn soort.

Complete, compacte set
Het vergrendelingsmechanisme, Triangle Joint Connection, maakt de kookunit zeer stevig. Deze bajonetkoppeling klikt pot en brander in een handomdraai in elkaar en ook weer los. De Primus Lite XL presteert hierdoor erg goed, ook onder winderige omstandigheden. De set wordt standaard geleverd met een brander, 1 liter pot, kunststof kom en handige mesh opbergzak. De PrimeTech pot is voorzien van een keramische anti-aanbaklaag, geïntegreerde hitteverdeler, windscherm en deksel met siliconen grip en vergiet.

Informatie
Primus Lite XL is verkrijgbaar in de outdoor-speciaalzaak. Advieswinkelprijs EURO 149,95. De 1 liter pot is ook los verkrijgbaar en past tevens op de Primus Lite en Lite+, advieswinkelprijs EURO 49,95.

Specificaties
Primus : Lite XL
Volume : 1,0 l
Afmeting : doorsnee 150 x 118
Gewicht : 450 g

Voor meer informatie: https://www.primus.eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Primus:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.