Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

PrimeLite: hoofdlampen van Primus

PrimeLite: hoofdlampen van PrimusPrimus, vooral bekend van hun topkwaliteit branders, zal komend jaar de markt van de hoofdlampen verkennen. De PrimeLite-serie zal bestaan uit 5 verschillende hoofdlampen.

LEDs staan bekend om hun lange levensduur, maar tevens het probleem dat de straal na een vrij korte afstand al sterk in kracht afneemt. Primus heeft dit opgelost door in de 3 topmodellen van de PrimeLite-serie gebruik te maken van LUXEON-technologie. Daardoor zijn deze hoofdlampen ook voor langere afstanden prima te gebruiken.

Het eenvoudigste model is de PrimeLite Daily, een lichtgewicht lamp met 5 LEDs, een weerbestendige kast en ventilatiekanalen in de kast voor comfortabel dragen. De Daily weegt 45 gram (exclusief 3 AAA-batterijen) en zal rond de Euro 25 gaan kosten.

Iets uitgebreider is de PrimeLite Daily Plus. Deze hoofdlamp heeft dezelfde features als de PrimeLite Daily, maar tevens een knop om de LEDs op vier verschillende lichtsterktes te laten branden. De PrimeLite Plus weegt 45 gram (exclusief 3 AAA-batterijen) en zal ongeveer Euro 35 gaan kosten.

Het eenvoudigste model dat gebruik maakt van de LUXEON-technologie is de PrimeLite Trekk. Deze heeft 6 LEDs, waarbij er gekozen kan worden voor 4 verschillende standen (25% LED, 100% LED, LUXEON LED of knipperstand). De 3 AA-batterijen worden achter op het hoofd geplaatst, zodat de lamp stabiel blijft zitten. De PrimeLite Trekk weegt 90 gram (zonder de batterijen) en zal ongeveer Euro 50 gaan kosten.

Iets luxer is de PrimeLite Adventure: naast 4 witte LEDs of gebruikmaking van LUXEON technolgie kan hier immers ook gekozen worden voor gebruik van 2 rode LEDs. Hierdoor blijft het nachtzicht bewaard. Ook is deze hoofdlamp uitgerust met een 'low-battery Warning'. De batterypack kan bij koud weer los worden gekoppeld en worden opgewarmd in bijvoorbeeld de jas- of broekzak. Zowel de batterypack als de behuizing van de lamp zelf zijn volledig waterdicht. De PrimteLite Adventure weegt 110 gram (exclusief 3 AA batterijen) en zal ongeveer Euro 65 gan kosten.

Topmodel van de PrimeLite-serie is de PrimeLite Adventure Remote. Zoals de naam al doet vermoeden lijkt deze hoofdlamp sterk op de PrimeLite Adventure, maar is deze uitgevoerd met een handige afstandbediening. Deze wordt op de pols en vinger van de drager geplaatst, zodat deze de lamp tijdens het klimmen bijvoorbeeld gemakkelijk aan en uit kan schakelen. Gewicht van de PrimeLite Adventure Remote is 150 gram (exclusief de 3 AA batterijen) en hij zal zo'n Euro 80 gaan kosten in de winkel.

Voor meer informatie: https://www.primus.eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Primus:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.