Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Edge 520 van Garmin - de eerste GPS-fietscomputer met Strava Live Segmenten

Edge 520 van Garmin - de eerste GPS-fietscomputer met Strava Live SegmentenGarmin International introduceert de Edge 520 - de eerste GPS-fietscomputer voor de sportieve fietser, die je uitdaagt met Strava Live Segmenten. De Edge 520 beschikt over een groot aantal geavanceerde analytische functies, waaronder de tijd in de zone, functioneel drempelvermogen, fiets-specifieke VO2 max en hersteltijd1, indoor training2, fietsdynamica3 en rit-uitdagingen met de Strava en Garmin Connect segmenten. De connected functionaliteiten4 en het hoge resolutie kleurenscherm bieden fietsers een compleet pakket van geavanceerde functies in een compact, lichtgewicht apparaat.

"Met de Edge 520 bieden we sportieve fietsers de eerste GPS-fietscomputer met Strava Live Segmenten", zegt Dennis Herremans, Product Manager van Garmin Nederland. "Met de Edge 520 zijn fietsers in staat om hun prestaties te verbeteren door het gebruik van deze innovatieve trainingstool."

Segment-uitdagingen en Geavanceerde Metrics
Als eerste GPS-fietscomputer met Strava live segment-uitdagingen kunnen gebruikers segmenten direct vanuit Strava naar hun Edge 520 verzenden, uitdagingen aangaan en hun persoonlijke records proberen te verbeteren. Later dit jaar zullen ook de Edge 1000, Edge 810 en Edge 510 met een software/update worden voorzien van Strava Live Segmenten.

Fietsers kunnen zichzelf ook motiveren om het beste uit zichzelf te halen door middel van in-ride uitdagingen via Garmin Connect™ segmenten. De Edge 520 biedt nieuwe, geavanceerde prestatie- en krachtanalyses om de effectiviteit van de trainingsinspanningen te maximaliseren. Geavanceerde metrics bevatten tijd in de zone, functioneel drempelvermogen en watt per kg lichaamsgewicht, fiets-specifieke VO2 max en hersteltijd, en fietsdynamica - revolutionaire metrics die de fietser feedback geven over hun prestaties op de fiets en de pedalen.

Hoogwaardig display en connected functies
Op het 2.3" hoge resolutie kleurendisplay van de Edge 520 kun je als fietser de gegevens altijd duidelijk aflezen. Dankzij een batterijlevensduur tot 15 uur is deze fietscomputer ideaal voor lange ritten. Door de compatibiliteit met zowel GPS als GLONASS ontvangt de Edge 520 sneller satellietsignalen om te meten hoe ver, hoe snel en waar je hebt gefietst - zelfs wanneer je onder een dicht bladerdek fietst.

De Edge 520 is compatibel met Shimano Di2 elektronische schakelsystemen5 om de huidige versnelling op het scherm te zien. Daarnaast is deze fietscomputer ook compatibel met standaard ANT+™ sensoren, zoals krachtmeters, hartslagmonitoren, snelheid- en cadanssensoren en de Garmin VIRB. Ben je indoor aan het trainen, gebruik dan de Edge 520 om je snelheid en afstand te meten. Ook de nieuwe productlijn Varia™, een fietsradar die de fietser waarschuwt voor achteropkomend verkeer, is te koppelen met de Edge 520. Zo wordt fietsen niet alleen uitdagender, maar ook een stuk veiliger.

Download koersen, bekijk persoonlijke records en analyseer statistieken met Garmin Connect™
In combinatie met een compatibel Bluetooth® smartphone kun je met de Edge 520 direct de resultaten uploaden naar Garmin Connect™ Mobile app voor een grondige analyse en deze te delen op social media. Met Live Tracking kunnen familie en vrienden je fietsritten of trainingen real-time volgen. Gebruikers kunnen tijdens hun trainingsrit of fietstocht verbonden blijven met familie en vrienden aangezien de Edge 520 onder andere inkomende oproepen en tekstberichten op het display weergeeft. In Garmin Connect kunnen gebruikers koersen downloaden en deze middels afslag-voor-afslag aanwijzingen gemakkelijk volgen via de Edge 520. Bovendien kun je je eigen prestaties vergelijken met andere fietsers, die deze koers eerder hebben gereden. Het downloaden van koersen en segmenten is eenvoudig met Garmin Connect via een PC of MAC®.

De Edge 520 is vanaf half juli 2015 verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van EURO 299,-.De bundel (Edge 520 inclusief een hartslagmonitor, cadans- en snelheidssensor) is verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van EURO 399,-.

Tijdens de ritten van de Tour de France zal ook het Team Cannondale-Garmin fietsen met de Edge 520.

Voor meer informatie: https://www.garmin.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Garmin:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.