Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Amerikaanse expert in zwem- en reddingsvesten Stearns komt naar de Benelux

Amerikaanse expert in zwem- en reddingsvesten Stearns komt naar de BeneluxHet Amerikaanse merk Stearns zal vanaf 2015 Coleman Benelux bv verder versterken in de outdoor markt met een productgamma aan zwem- en reddingsvesten voor recreatief gebruik. Na Campingaz, Sevylor en Aerobed wordt het outdoor assortiment van Coleman nu dus ook verder uitgebreid met de producten van Stearns. Volgens de outdoor expert is deze uitbreiding "a natural fit".

60 jaar ervaring
Al meer dan 60 jaar biedt Stearns innovatieve drijvende oplossingen die bescherming bieden op en naast het water. Naast beschermen wil het merk vooral ook jong en oud motiveren om op avontuur te gaan. Of je dat nu doet op een oceaan, meer, rivier, stroom of zwembad, de reddingsvesten van Stearns houden je zowel in als uit het water veilig. De life jackets zijn beschikbaar voor kinderen en volwassenen.

Op-en-top Amerikaans
Stearns kende z'n oorsprong in Minnesota toen William P. Hilger een toestel op de markt bracht waarmee je de voorruit van je auto elektrisch kon verwarmen. Dat toestel kende in de jaren '20 een groot succes in het kouder gelegen Minnesota. Later werd het een must-have voor alle auto's van Californië tot Maine. Na WO II specialiseerde Stearns Manufacturing Company in wat toen de toekomst was: plastic. In de daaropvolgende decennia begon Stearns kwaliteitsvolle outdoor producten te vervaardigen zoals reddingsvesten, waterskiriemen en binnenkamers van plastic opblaasbootjes. Sindsdien is Stearns uitgegroeid tot het meest gerenommeerde merk in de life jacket sector. Zo maakt ook de US Coast Guard steevast gebruik van hun producten.

Vanaf 2008 maakt Stearns deel uit van het - eveneens - Amerikaanse merk Coleman. Vanaf 2015 is Stearns nu ook mee opgenomen in het Benelux outdoor productengamma van Coleman Benelux bv.

Voor meer informatie: https://www.stearnsflotation.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.