Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

UNEEK, Open Air Footwear van KEEN

UNEEK, Open Air Footwear van KEENKEEN is voortdurend op zoek naar innovatie en creëert nieuwe producten om de levensstijl en outdoor avonturen van actieve mensen te ondersteunen. Nu introduceert het merk UNEEK Open Air Footwear, een sandaal onvergelijkbaar met alles wat je eerder hebt gezien. Een creatie uit slechts twee koorden en een zool zorgt voor een samensmelting van outdoor, urban, functie en stijl. UNEEK wordt gemaakt door middel van een geheel nieuwe constructie die de conventionele manier van sandalen maken uitdaagt. Het resultaat? Een sandaal met een unieke pasvorm.

"We zijn begonnen met het bestuderen van de voet en hebben elk stuk van de sandaal opnieuw ontworpen, zodat deze de beste pasvorm voor de voet kreeg", aldus Rory Fuerst, Jr., verantwoordelijke bij het KEEN Innovation Program. “Daarbij vormde één element het startpunt: het koord. Vanuit daar zijn we verder gaan creëren en hebben alleen het noodzakelijke toegevoegd. Er zit schoonheid en elegantie in de eenvoud en dat maakt UNEEK zo uniek."

Met een compleet andere look en feel geeft UNEEK het comfort dat KEEN fans mogen verwachten van het merk. UNEEK bestaat uit twee koorden en een eenvoudig, geweven ontwerp, waardoor de bovenkant vrij beweegbaar is, maar zich nauw om de voet sluit met behulp van een elastische veterconstructie. Deze constructie zorgt voor een gevoel van vrijheid, terwijl de voet toch goed op zijn plek blijft.

UNEEK is voorzien van een anatomisch microfiber voetbed, heeft een "Secure Fit" vetersysteem en een zachte microvezel hiel. De lichtgewicht PU tussenzool zorgt voor een ongekende duurzaamheid naast het comfort. De rubberen noppen en razor siping (inkepingen in de buitenzool) bieden bescherming en zorgen voor een goede grip. UNEEK biedt veel comfort en heeft een gewicht van slechts 290 gram. Na een zeer selectieve start in het voorjaar van 2014 zal KEEN UNEEK het straatbeeld opvrolijken met nieuwe kleuren in het voorjaar van 2015 voor zowel dames als heren.

"KEEN is een merk dat dingen anders doet dan andere merken en daarmee de bestaande status quo uitdaagt. UNEEK is met een onverwacht ontwerp de voorloper van de volgende generatie sandalen," voegt Rory Fuerst, Jr. toe.

Voor meer informatie: https://www.keenfootwear.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Keen:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.