Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nooit meer vermoeide benen dankzij innovatieve sokken van STOX

Nooit meer vermoeide benen dankzij innovatieve sokken van STOXAl enige tijd populair bij hardlopers: hoge compressiekousen tot net onder de knie. Zij claimen minder spierpijn te ervaren en ook sneller te herstellen van andere ongemakken. Minder bekend is dat niet alleen hardlopers baat kunnen hebben bij preventief gebruik van compressiekousen, maar dat dit ook voor andere sporters, mensen met een staand beroep zoals winkel- en horecapersoneel en vliegtuigpassagiers een uitkomst kan zijn. Vanaf deze maand is er voor hen een innovatieve oplossing die niet alleen vermoeide en opgezwollen benen en gerelateerde klachten voorkomt, maar dat ook nog eens doet met een modieus tintje: STOX Energy Socks.

STOX Energy Socks zijn er in vier verschillende typen: STOX Work (sokken en panty's), STOX Sports Running, STOX Sports Recovery en STOX Travel. Later dit jaar wordt de lijn verder uitgebreid. Voor de modieuze look van STOX-sokken is samengewerkt met Martijn van Strien, textielontwerper en in 2012 afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. Van Strien: "De uitdaging tijdens het ontwerpproces was om over de gehele STOX-lijn een herkenbare stijl toe te passen, terwijl alle verschillende typen STOX-sokken om een eigen uiterlijk en specifieke technische eigenschappen vragen. Door de herhaling van een aantal details en een gelijkheid in vormentaal is het gelukt om de STOX-identiteit in alle sokken terug te laten komen."

Functionele sokken
STOX Energy Socks bevorderen - dankzij een speciale techniek genaamd degressieve compressietherapie - de doorbloeding in de benen en zorgen voor maximale zuurstofcapaciteit van de spieren, waardoor vermoeide benen en spataderen voorkomen of verminderd worden. De hoogste compressie wordt gegeven bij de enkels en van daaruit wordt de uitgeoefende druk geleidelijk minder tot aan het bovenbeen, waardoor de bloed- en vochtafvoer verbetert.

Sokken voor iedereen
STOX-sokken zijn ontwikkeld door de jonge ondernemers Caspar Disselhoff en Jeroen Smid, die met STOX Energy Socks het doel hebben om ouderwetse katoenen sokken te vervangen door functionele sokken die er ook nog eens goed uitzien. Smid: "Toen we begonnen met het ontwikkelen van medische compressiekousen, bleek dat veel mensen in onze omgeving enthousiast waren over niet alleen de medische maar ook de preventieve werking van onze kousen, zoals het voorkomen van spierpijn na het hardlopen of schaatsen, opgezwollen en pijnlijke benen na het vliegen of vermoeide benen vanwege een staand beroep. Dat was voor ons aanleiding om de degressieve compressie die vaak wordt gebruikt in compressiekousen te implementeren in sokken voor iedereen."

Milk fiber
STOX Energy Socks worden gemaakt met de meest innovatieve en kwalitatief hoogstaande materialen, zoals Milk fiber, Merino wol en zogenoemde ‘Moisture Wicking Fabrics’. Milk Fiber hydrateert de huid en is bacteriostatisch (de groei van bacteriën remmend). De belangrijkste ingrediënten van Milk Fiber zijn melk caseïne-eiwitten, welke de huid voeden en oliën. De pH-waarde van dit bijzondere materiaal is 6.8, hetzelfde als de menselijke huid. Moisture Wicking Fabrics zijn vochtafdrijvende weefsels die beter ademen dan de natuurlijke weefsels katoen en wol. Zo houdt katoen vocht veertien keer langer vast. Wanneer de Moisture Wicking Fabrics vochtig zijn, zwellen ze slechts vijf procent op, terwijl dit bij katoen 45 procent en bij wol 35 procent is. Bij het hardlopen blijven de STOX-sokken in vorm dankzij de vochtafdrijvende materialen, in tegenstelling tot vochtige katoenen sokken. Dit voorkomt huidirritaties en blaren. De Moisture Wicking Fabrics zorgen ervoor dat transpiratie van de voet naar de buitenzijde van de sok gedreven wordt. Daardoor blijven de voeten koel bij warm weer en beter op temperatuur bij koude omstandigheden.

Voor meer informatie: http://stoxenergy.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.