Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe Paclite jackets van Arc'Teryx

Nieuwe Paclite jackets van Arc'TeryxHet Canadese Arc'Teryx presenteert voor het komende winterseizoen twee nieuwe jackets, gemaakt van Goretex Paclite: de Alpha SL en de Beta SL.

De Alpha SL is de lichtste van de twee met een gewicht van de rond de 320 gram (herenmodel) en 347 gram (damesmodel). Het is een vrij minimalistisch jack, voorzien van Goretex Paclite. Daardoor is het zeer klein comprimeerbaar, waterdicht en goed ademend en zoals gezegd erg licht van gewicht. Het jack is voorzien van ritsen onder de oksels en een (klimhelvriendelijke) storm capuchon. Er wordt gebruik gemaakt van 13mm tiny tape en de naden van slechts 1/16 inch.

De Beta SL is iets uitgebreider dan de Alpha SL, onder andere door de toepassing van Goretex XCR op de schouders en ellebogen voor extra versteviging. De capuchon is bij de Beta SL weg te stoppen in de kraag. Vreder is de Beta SL ook uitgevoerd met ritsen onder de oksels, koorden die met één hand zijn te bedienen en WaterTight-ritsen. De Beta SL weegt iets meer dan de Alpha SL. Het heren model (maat M) weegt 432 gram, het damesmodel (maat M) weegt 395 gram

De Alpha SL en de Beta SL zijn de opvolgers van de al eerder verschenen Theta SL.

Adviesverkoop prijs van de Alpha SL is rond de 375 Euro, van de Beta SL rond de 385 Euro.

Voor meer informatie: http://www.arcteryx.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Arc'teryx:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.