Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Voorgevormde SpiderTech Tape nu ook in Nederland verkrijgbaar

Voorgevormde SpiderTech Tape nu ook in Nederland verkrijgbaarVoor wie regelmatig toeschouwer is van sportwedstrijden, is het geen onbekend fenomeen: de vaak felgekleurde tape die sommige sporters dragen op enkels, knieën, schouders of andere gewrichten. Het gaat om kinesiologische tape, die steun geeft bij blessures en erger voorkomt. De tape behoort inmiddels tot het standaard arsenaal van elke sportmedicus, maar ook steeds meer reguliere fysiotherapeuten werken ermee. Het nieuwste snufje op dit gebied is voorgevormd ('pre-cut') tape van het Canadese merk SpiderTech.

SpiderTech Tape wordt gebruikt ter ondersteuning van de prestaties en het herstel tijdens (sport)blessures en de preventie daarvan. De innovatieve tape is al sinds 2010 de nummer 1 in Noord-Amerika onder atleten, fysiotherapeuten en consumenten.

Verlichting
SpiderTech Tape is geschikt voor thuisgebruik door consumenten met lichte pijnklachten door blessures en ter preventie van blessures. De tape biedt extra stabiliteit en brengt verlichting bij pijn. Met een elasticiteit van 140% heeft SpiderTech Tape dezelfde elasticiteit als de menselijke huid en vormt daardoor geen belemmering tijdens het bewegen. De tape is eenvoudig aan te brengen, waterbestendig en ademend en kan tot vijf dagen blijven zitten. SpiderTech Tape is ontwikkeld door Dr. Kevin Jardine, een Canadese gezondheid en fitness expert en innovator op het gebied van fysische geneeskunde en revalidatie. Hij behandelt en adviseert tal van professionele en Olympische atleten en teams.

Topsporters
Internationale topsporters als de Chinese tennisspeelster Li Na, de Canadese triatleet Simon Whitfield en de Paraguyaanse speerwerpster Leryn Franco en hun medische verzorgers gebruiken al SpiderTech Tape. Nederlandse sporters die SpiderTech Tape gebruiken zijn hockeyers Fieke Holman (Laren) en Floris Benschop (Rotterdam) en Nederlands Kampioen beachvolleybal Bram de Winter.

Werking
SpiderTech Tape is ontwikkeld om de doorsnede, het gewicht en de elasticiteit van de menselijke huid na te bootsen. De kinesiologische tape ondersteunt de huid en tilt deze licht op, waarbij de doorbloeding in het onderhuids bindweefsel toeneemt. Daarnaast beïnvloedt de tape de feedback vanuit de spieren en pezen naar een deel van de hersenen. Hierdoor fungeert het als een soort herinnering aan de hersenen om het geblesseerde gebied te beschermen en ontstaat een gevoel van toegenomen stabiliteit, wat leidt tot afname van pijn en minder angst om te bewegen.

Pre-cut Spiders
SpiderTech Tape is voorgevormd en daardoor eenvoudig zelf toe te passen. Er zijn vier verschillende vormen (zogenoemde ‘pre-cuts’ of Spiders) verkrijgbaar: de Elbow Spider, Lower Back Spider, Upper Knee Spider en de Universal X Spider. De Spiders zijn beschikbaar in felblauw, roze en zwart. Hockeyer Floris Benschop: “Omdat de Spiders voorgevormd zijn, kunnen ze snel en met een consistent resultaat worden aangebracht. SpiderTech Tape geeft mijn spieren de perfecte ondersteuning tijdens het leveren van topprestaties.”

Over SpiderTech
SpiderTech is een Canadees bedrijf dat in 2010 werd opgericht door Dr. Kevin Jardine. Sportimex Benelux BV, groothandel van verschillende toonaangevende sportmerken als Reebok, CCM en HEAD (schaatsen) en Mercian Hockey, is de Nederlandse importeur van SpiderTech producten. SpiderTech Tape is beschikbaar via (para)medische zorgverleners, de betere sportzaken en www.spidertech-nl.nl.

Voor meer informatie: https://www.spidertech-nl.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.