Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Merrell en GORE werken samen aan een exclusief Footwear Concept

Merrell en GORE werken samen aan een exclusief Footwear ConceptMerrell ontwikkelt in samenwerking met partner W.L. Gore & Associates het innoverende CONNECTfit, een waterdicht, ademend en flexibel concept aangedreven door GORE‐TEX® Extended Comfort footwear‐technologie. CONNECTfit is ontwikkeld met een minimalistische insteek om zijn vorm zo stretchy mogelijk te houden. Op deze manier zit de schoen voor ieder als gegoten en sluit hij goed aan. Het concept is exclusief in handen van Merrell en zal het comfort en de prestaties van Merrell's trail en hike lijnen bevorderen en is geïntegreerd in de atletische stijlen voor de komende herfst/winter-collectie.

"We zijn enthousiast over dit exclusieve partnerschap en het concept dat verdere innovatie van outside athletic shoes mogelijk maakt," zegt Shaun Bohnsack, herenproductlijn manager van Merrell. "Uit de feedback van consumenten blijkt dat er behoefte is aan naadloze materialen die het mogelijk maken om de voet zo vrij mogelijk te laten bewegen. In de loop der jaren hebben we verschillende trends in atletische kledingontwerpen, meubels en beschermende kleding onderzocht. We hebben gekeken naar het creëren van minimale oplossingen door te vormen
en te vormgeven. Er is ook gekeken naar het samenvoegen van materialen om tot simpelere en functionelere productoplossingen te komen."

"Deze jarenlange samenwerking met Merrell heeft geleid tot een opmerkelijke prestatie betreft CONNECTfit", vertelt Brian Gallagher, global marketing bij GORE. "Dit was echt een test, kunst ontmoet wetenschap en dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een comfortabel beschermingssysteem, ontworpen om de balans tussen externe weersomstandigheden en het interne microklimaat te behouden in de unieke Merrell constructie met GORE‐TEX® Extended Comfort. Samen met Merrell kunnen we een van meest geavanceerde waterdichte en ademende systemen voor onze consumenten aanbieden."

CONNECTfit wordt gebruikt in wandel‐ en trail loopschoenen voor Fall 2013. De Proterra Sport en Proterra Mid Sport wandelschoenen met het GORE‐TEX® merk zijn gebouwd op een minimale daling platform (4mm) die zorgen voor een verhoogde verbinding met de aarde. Merrell blijft de Stratafuse technologie gebruiken, deze combineert een naadloos en supersnel drogend materiaal met een zeer lichte en flexibele pasvorm. Op deze manier wordt lijmgebruik en de productietijd geminimaliseerd. Gecombineerd met CONNECTfit bieden deze technieken uitstekende ademende eigenschappen, flexibiliteit, een waterproof constructie en een superieure pasvorm.

De Ascend Glove met GORE‐TEX ® Extended Comfort (een nul mm trail running schoen) kan gebruikt worden voor alle barefoot trail ervaringen, deze schoen geeft voldoende steun en bescherming voor robuuste renners. De buitenkant is voorzien Merrell’s new Motion Mesh (een revolutionair gewoven mesh) dat zorgt voor voldoende ondersteuning en ademend vermogen en heeft een naadloze binnenkant. De nieuwe Vibram buitenzool is ontworpen om op ruige parcours te lopen en bovendien zorgt Trail Protect voor extra bescherming in de hiel en de voorvoet voor optimale prestaties op ruig terrein.

Voor meer informatie: https://www.merrell.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Merrell:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.