Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Suunto lanceert volgende generatie GPS-horloges: Ambit2 S en Ambit2

Suunto lanceert volgende generatie GPS-horloges: Ambit2 S en Ambit2Suunto komt met tweede generatie Ambit outdoor GPS-horloges, de nieuwe serie van Ambit2 S en Ambit2. Zo is de collectie van Suunto GPS horloges compleet voor elke gelegenheid - of het nu een multisport trainingssessie betreft of een serieus outdooravontuur.

Ambit-familie
Zo zegt Mikko Moilanen, president van Suunto: "De Ambit kreeg enorm positieve reacties van de consumenten afgelopen jaar. Om nog beter tegemoet te komen aan de eisen van prestatiesport-georiënteerde gebruikers vonden we het nodig om met een slankere, lichtere GPS met meer sport-georiënteerde features te komen om de Ambit familie te completeren. Bovendien maakte de razendsnel voortschrijdende technologie het zinvol om de Ambit-familie nu al uit te breiden met nieuwe leden.

Ambit2 S - het GPS-horloge voor atleten
De nieuwe Ambit2 S is een lichtgewicht en slank GPS-horloge voor multisport atleten, dat alle features in zich heeft die nodig zijn voor fietsen, hardlopen, zwemmen en multisport training. De GPS biedt nauwkeurige pace (tempo), routenavigatie en tracking, terwijl de hartslagmonitor je laat trainen in de voor jou meest ideale zone.

Fietsen
De nieuwe Suunto Ambit2 S ondersteunt krachtmeters (ANT+) en geeft verschillende energiemetingen waarden evenals opties voor grondige analyse.

Zwemmen
De Ambit2 S beschikt ook over een uitgebreide zwemfunctionaliteit, inclusief pace en afstand, automatische intervals, aantal slagen en zwemtijd gerelateerd aan verschillende zwembadafstanden. De Ambit2 S zal ook je zwemstijl herkennen, zodat analyse van de prestaties makkelijker is.

Hardlopen
hardlopers zullen een groot voordeel halen uit de zeer nauwkeurige pace en afstand dankzij FusedSpeed, de GPS met geïntegreerde accelerometer van de Ambit, evenals de interval timer en autolaps (automatische rondeteller) voor training.

Multisport training
Gebruikers kunnen nu wisselen tussen sporten, waardoor de Ambit2 S indeaal is voor het opslaan van je multisport training of race.

Ambit2 - de GPS voor ontdekkers en atleten
Suunto lanceert ook de Ambit2, welke voorborduurt op het succes van de bekroonde Suunto Ambit. Het omvat uiteraard de bekende Suunto outdoor-features zoals route navigtie, barometrische informatie, hoogtemeter met FusedAlti, 3D kompas en andere outdoor-specifieke functies. Daarnaast heeft de Ambit2 alle trainingfuncties van de Ambit2 S.

Verpakt in een met glasvezel verstevigde behuizing en een batterijduur tot wel 50 uur in GPS modus is de Ambit2 het ultieme horloge voor serieuze avonturiers, ontdekkers en multisport-atleten. De saffierglas-uitvoering van de Ambit2 (afgebeeld in het midden) is voorzien van een ring van geborsteld staal en saffier kristalglas, daarmee extra stijl gevend aan de extreme functionaliteit van de Ambit2.

Beschikbaarheid en prijzen
Zowel de Ambit2 S als de Ambit2 zullen wereldwijd vanaf mei 2013 beschikbaar zijn. De Suunto Ambit2 S is er in drie kleuren (lime, red en graphite) en wordt geleverd zonder of met hartslagband (adviesverkoopprijs € 349,- / € 399,-). De Ambit2 is er in de uitvoeringen zwart of zilver (€ 449,- / € 499,-) of Sapphire (€ 549,- / € 599,-).

App Zone en Movescount.com worden ook geüpgrade
Suunto voert ook een upgrade uit op de App Zone, het community-forum waar gebruikers gratis apps voor hun Ambit GPS-horloge kunnen vinden en zelf ontwikkelen. Sinds de lancering in november 2012 is de App Zone erg populair gebleken onder de gebruikers: inmiddels hebben zij samen meer dan 5000 apps ontwikkeld. De upgrade geeft eigenaars van een Ambit de mogelijkheid om nog geavanceerdere apps te maken en te delen. De online sport-community van Suunto, Movescount.com waarvan de App Zone onderdeel is, zal ook worden vernieuwd om nog grondigere analyses, uitgebreidere navigatie en verbeterde mogelijkheden om te delen te kunnen bieden.

Voor meer informatie: https://www.suunto.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Suunto:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.