Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Carl Denig presenteert nieuwe Basics Serie

Carl Denig presenteert nieuwe Basics SerieNa het grote succes van de Mars en Mars XT in het afgelopen seizoen, heeft Carl Denig de 'Basics Collectie' uitgebreid met 6 nieuwe, betaalbare trekking tenten waarbij de woorden Gemak, Comfort en Ruimte centraal staan.

Comfortabel kamperen
Deze nieuwe tentenserie bestaat naast de verbeterde koepel modellen Mars en Mars XT, uit een zestal tunnel tenten variƫrend van 2 tot 4 personen en in verschillende indelingen. Bij alle tenten zijn de breedtematen per persoon lekker ruim genomen en is de hoogte van de tent ook altijd riant. Deze tenten zijn namelijk niet ontworpen als lichtgewicht trekking materiaal, maar voornamelijk met het oog op comfortabel kamperen. Voor trekking gebruik is de kwalitatieve Carl Denig Arcturus serie namelijk veel beter geschikt!

Specificaties
Alle tenten uit de Carl Denig Basics Collectie zijn vervaardigd uit dezelfde materialen en afgewerkt in een gelijke kleurstelling. Zo hebben ze allemaal een buitendoek van 75D Ripstop polyester 3x3 met een PU coating die zorgt voor een waterkolom van 4000mm, uiteraard met volledig getapete naden. De binnententen bestaan uit ademend 70D Tafetta Polyester, de bodem uit 75D Tafetta met PU coating en een waterkolom van 5.000mm. Kleurgecodeerde aluminium stokken maken het opzetten gemakkelijk.

Voor wie is de Basics Collectie bedoeld?
Deze 8 tenten zijn voor iedereen die wil genieten van het kamperen, maar niet de meest extreme omstandigheden opzoekt. Het zijn dan ook allemaal tenten die zijn bedoeld voor 3-seizoens gebruik. De meeste modellen kunnen gewoon mee op de fiets of in de rugzak voor een paar dagen. Doordat de prijs bewust laag is gehouden zijn ze ook uitermate geschikt voor beginnende kampeerders of als tentje erbij voor de (klein)kinderen.

De modellen
Omdat de bestaande Mars en Mars XT afgelopen jaar erg goed zijn ontvangen, en zelfs de windtunneltest van Op Pad hebben gewonnen, zijn deze modellen slechts op detail aangepast. De nieuwe tunnelmodellen moeten zich daarentegen nog gaan bewijzen. Zij zijn speciaal ontworpen met het oog op comfortabel kamperen voor een betaalbare prijs. Dat betekent echter niet dat ze enkel geschikt zijn als bijzet tentjes! Ondanks alle ruimte en gemak heeft Carl Denig de gewichten nog zeer binnen de perken weten te houden.

Voor meer informatie: https://www.denig.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Carl Denig:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.