Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Eider stelt zijn nieuwe zomercollectie 2013 voor

Eider stelt zijn nieuwe zomercollectie 2013 voorEider, progressive outerwear - sinds 1962! Dit is het motto voor de nieuwe zomercollectie 2013 van Eider. Het Franse bedrijf met passie en knowhow in de bergsport presenteert voor de zomer een vooruitstrevende en prestatiegerichte collectie. Het moderne en innovatieve design valt helemaal buiten het traditionele outdoorkader.

Unieke Eider-spirit
Eider ligt in het hart van de Franse Alpen en overtuigt sinds 1962 outdoor- en bergsportliefhebbers met zijn hoge kwaliteit- en high-performance kleding. Het team leeft zeer nauw verbonden met de natuur en de bergen en weet de passie voor bergsport, textielkennis en tientallen jaren ervaring vakkundig te combineren. Het resultaat is een collectie die op vlak van stijl en functionaliteit uniek en vooruitstrevend is. De nieuwe collectie van Eider laat het hart van elke outdoorliefhebber sneller slaan, dankzij de modieuze snit, de doordachte styles en het maximum aan comfort. Deze unieke Eider-spirit voel je in elk kledingstuk van de collectie.

Ademend vermogen en lichtheid
In de zomercollectie 2013 zijn de thema’s ‘ademend vermogen’ en ‘lichtheid’ zeer belangrijk! Eider zet deze zomer een grote stap voorwaarts als het gaat om vochttransport: Met Polartec® NeoShell®, Gore-Tex® Active Shell en Defender® Cocona beroept Eider zich op de beste en meest geavanceerde Breathability-concepten ter wereld en komt met een collectie die aan de meest uiteenlopende verplichtingen en strengste eisen voldoet.

OUTDOOR - veelzijdigheid troef
De OUTDOOR-lijn richt zich op alle outdoorsporters die veel belang hechten aan flexibiliteit en functionaliteit. De producten uit deze collectie zijn zo veelzijdig ontworpen, dat ze geschikt zijn voor een hele reeks van activiteiten: van avonturen in de vrije natuur over tripjes naar de stad tot verre buitenlandse reizen. De outdoorstijlen voor de zomer van 2013 scoren met hun modieuze snit, comfortabele pasvorm en een pittig design. Grafische detailoplossingen domineren de lijn: contrastritsen en -koorden en contrasterende stiksels aan de binnenkant van de kraag, de manchet of de zoom, alsook gevoerde capuchons in contrasterende kleurrijke stoffen weerspiegelen Eiders liefde voor detail. Bovendien werkt Eider graag met prints. Ze verschijnen in verschillende varianten in de collectie: soms als ruitjesprint op broeken uit Drycore® of op overhemden, T-shirts en fleeces.

Hoogwaardige materialen
De materialen van de Outdoor-lijn zijn technisch en functioneel, elastisch, sneldrogend en bieden bovendien UV-bescherming. De stoffen voelen aan als katoen en scoren naast absoluut gevoelscomfort met hun actieve uitstraling en functionaliteit. Ook hier spelen lichtgewichtproducten een belangrijke rol!

Meer ecologische en sociale verantwoordelijkheid
Om ook in de toekomst meer verantwoordelijkheid te nemen op sociaal en milieuvlak, komt Eider in zijn zomercollectie van 2013 met een nieuwe lijn van T-shirts uit biologisch katoen, voorzien van het GOTS-label (Global Organic Textile Standard). Met dit label, een wereldwijd erkend label voor textielproducten, bevestigt het bedrijf dat alle stadia van de productie en de verwerking van het door GOTS gecertificeerde textiel maatschappelijk verantwoord en milieuvriendelijk zijn: van de ruwe vezels waarvan bewezen kan worden dat ze afkomstig zijn uit de biologische landbouw, tot aan het afgewerkte product moet de productie zich strikt aan een aantal ecologische en sociale normen houden. Met deze productie bevordert het bedrijf het gebruik van natuurlijke kleurstoffen en legt het zichzelf een strikte regelgeving met betrekking tot de uitstoot in het milieu op. Op deze manier kunnen chemische resten met schadelijke inhoud nooit in het eindproduct terechtkomen. De Thyria Tee W, Savio Tee M en de Savio Spirit Tee M zijn Eiders ‘groene’ highlights van de zomercollectie van 2013.

De kleuren
Trendy kleuren geven de outdoorlijn voor mannen en vrouwen een modieus tintje. Bij de mannen, overheersen de klassieke kleuren zoals Outdoor Mink (licht camel), Faint Brown, Kaki, Silverstone, Dark Shadow, Night Blue en Pearl Grey en worden ze aangevuld met contrasterende kleuren zoals Chili Red, Orange en Blueberry. Bij de vrouwen gaat het er veel kleurrijker aan toe! Hier domineren felle kleuren zoals Ice Green, Fresh Emerald (donker turquoise), Fresh Coral en Hot Coral. Ze kunnen perfect worden gecombineerd met Dark Shadow, Pearl Grey, Night Blue en White.

Voor meer informatie: https://www.eider-world.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Eider:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.