Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

X-Bionic Bike Race Shirt koelt af om te presteren

X-Bionic Bike Race Shirt koelt af om te presterenX-Bionic maakt energie van zweet. Ook op de fiets! Wetenschappers hebben ontdekt dat duuratleten tot 97% van hun energie gebruiken om hun temperatuur te reguleren. Wanneer je die steile berg op fietst gebruik je bijna alle energie om af te koelen, in plaats van voor het fietsen zelf. Koel blijven zal je prestaties dus verbeteren. En dat is precies wat het X-Bionic Bike Race Shirt doet: het houdt je koel! Zo heb je meer energie over voor het fietsen.

Zweten is een natuurlijk en effectief systeem om af te koelen. Het X-Bionic Race Shirt gebruikt elke druppel zweet, door een dun laagje ervan op de huid achter te laten in de actieve fase. Dit zorgt voor een koelend effect tijdens de verdamping. Overtollig zweet wordt afgevoerd en verdampt in het 3d bionicsphere-systeem. Psychologische studies hebben aangetoond dat het borstgebied ideaal is voor een snelle en effectieve temperatuurregulering. De luchtventilatie van het 3d bionicsphere systeem koelt de kerntemperatuur van de borst, zonder dat je het koud krijgt.

Het hoge metabolisme van de fietser en de daarin resulterende hitte creƫert een luchtcirculatie binnen het shirt, die uitkomt op de achterkant. Ook hier doen de 3d bionicsphere ventilatiekanalen hun taak, namelijk het droog en koel houden van de fietser. De sweattraps onder de armen verzamelen het zweet van maar liefst 300 zweetkliertjes per vierkante cm in de oksels. We weten allemaal wat er gebeurt met fietsers tijdens de race: al bij het opwarmen begint het zweet te lopen. Maar zelfs voordat er druppels vormen, wordt het zweet in de buitenste luchtpockets gevangen om vervolgens naar de verdampingsoppervlakte te gaan.

Zonder de bewegingsvrijheid te beperken, of de pasvorm te veranderen, zorgt de compressie in het shirt voor een stimulans van het lichaamsgevoel. Het hele bewegingsproces wordt preciezer en efficiƫnter waardoor je spierprestaties verbeteren. Drie praktische zakken op de rug zijn zo gepositioneerd dat de fietser er makkelijk aan kan, zonder de bewegingsvrijheid te beperken. De zakken zijn voorzien van elastiek om te voorkomen dat spullen op de grond vallen. De asymmetrische snede en non-slip heupband zorgen ervoor dat je rug bedekt blijft tijdens het fietsen. Op de rug is het shirt langer, zodat je in voorover gebukte houding nog steeds voldoende bescherming hebt.

Voor meer informatie: https://www.xbionic.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot X-Bionic:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.