Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Effectiever trainen met Suunto t6

Effectiever trainen met Suunto t6Het Finse Suunto komt tegen het eind van de zomer met een nieuwe wristop, de t6, die de manier van trainen voor veel sporters spectaculair zal veranderen.

De Suunto t6 is zo ontwikkeld dat de drager ervan tijdens het trainen en werken aan de conditie een veel beter beeld krijgt van de effectiteit van de traingen dan dat tot nu toe mogelijk was buiten een laboratorium. Deze polscomputer meet naast de hartslag enkele lichaamsfuncties die voorheen alleen in een laboratorium gemeten konden worden: ademhalingsvolume, ademhalingsfrequentie, zuurstofverbruik, calorieverbruik en EPOC. EPOC geeft aan wat het effect van de training was en welke herstelperiode vereist is.

De t6 wordt geleverd inclusief een uitgebreid software-pakket dat alle verzamelde data omzet in een overzichtelijk geheel van trainings-informatie en tevens meehelpt aan het opzetten van het ideale trainingsschema.

Ter promotie en om de functionaliteiten van de t6 tot het uiterste te testen nodigt Suunto topsporters uit om de t6 uit te proberen in ruil voor terugkoppeling van de gebruikers. Hiermee wil Suunto de introductie een extra stimulans geven en tevens bewijzen dat de t6 een revolutionaire boost kan geven aan het zelf werken aan de conditie.

De adviesverkoopprijs van de Suunto t6 is nog niet bekend, maar zal in de buurt van die van de eerder geïntroduceerde Suunto X6HR liggen.

Voor meer informatie: http://www.suunto.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Suunto:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.