Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Koning van de compressie sokken: X-Socks Accumulator Run

Koning van de compressie sokken: X-Socks Accumulator RunMaar weinig sokken zijn volledig gefocust op de competitie! X-Socks bedacht daarom dé ultieme prestatiesok: de Accumulator Run. Gedeeltelijke compressie en een slim koelsysteem voorzien de voeten en kuiten van energie, houden het lichaam op de optimale temperatuur en helpen je de beste prestaties te bereiken. Topatleten gebruiken de X-Socks Accumulator Run met veel tevredenheid. Deze revolutionaire sok werd door Migidio Bourifa, de snelste Europeaan op de New York Marathon in 2009, zelfs bestempeld als 'De koning van de compressie sokken!'

De Accumulator Run heeft 14 verschillende technologische features die de voeten beschermen en ze op de ideale temperatuur houden. Gedeeltelijke compressie is een nieuwe fase in de compressietechnologie. Gedurende het sporten zorgt de activiteit voor het ontstaan van warmte. Het lichaam reageert daarop door meer bloed door de haarvaten te sturen, de kleine bloedvaatjes net onder de huid. Dit is gemakkelijk te herkennen: het hoofd van de sporter loopt rood aan. Om het risico van te weinig bloedtoevoer in de kuiten te voorkomen en tegelijkertijd toch de voordelen van compressie te behouden, heeft X-Bionic een gedeeltelijk compressiesysteem ontworpen met behulp van 1 millimeter dikke ribbels. Aan elke kant van de ribbels zijn drukvrije zones aangebracht zonder mechanische compressie. Bloedvaten blijven open terwijl de spier profiteert van compressie. Het resultaat: compressie gecombineerd met koeling. Een gepatenteerde oplossing voor het ideale schoenklimaat.

Om blaren te voorkomen moeten de voeten droog blijven. Warme, vochtige lucht dient uit de schoen te worden geleid. X-Socks heeft dit slim opgelost met twee gepatenteerde, gecoördineerde systemen. Bij elke stap zorgt het gewicht van de atleet ervoor dat de koelende traverse airflow kanalen onder de zool samengedrukt worden. Warme, vochtige lucht wordt zo het airconditioning kanaal in gepompt. Wanneer de sporter de voet optilt, en de koelkanalen dus niet langer samendrukt, zuigt het systeem frisse lucht aan. Het resultaat is een perfect droog voetklimaat.

Voor meer informatie: https://www.x-socks.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot X-socks (sokken):

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.