Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe gevoerde MTB schoen van VAUDE: Termatic RC

Nieuwe gevoerde MTB schoen van VAUDE: Termatic RCVaarwel zomer, maar geen zorgen: de Termatic RC - een warm gevoerde en waterdichte mountainbike schoen - verheugt zich op de modder! De Termatic RC is de ideale schoen voor tochten in de herfst en de winter. Alle facetten van deze schoen zijn namelijk afgestemd op gebruik tijdens koude en vochtige omstandigheden. De waterdichte constructie is zo ontworpen dat het beschermt tegen vochtigheid en modder, waarbij de optimale waterdichtheid en het ademend vermogen te danken is aan het Sympatex® membraan. De neopreenkraag rondom de enkels staat garant voor warmte en biedt tegelijkertijd bescherming tegen vocht. De Primaloft® Eco Footwear voering (70% recycled polyester) en de winter binnenzool met geïntegreerde warmte isolatielaag zorgen voor een optimale warmte isolatie.

Tot in detail
Kenmerkend voor VAUDE fietsschoenen is de ‘Power Cage’, die zorgt voor een optimale overdracht tussen de voet en het pedaal. Dankzij de ‘Power Cage’ blijft de voet namelijk stabiel tijdens het ‘duwen en trekken’ van het pedaal. De Termatic RC is uiteraard compatibel met clipless pedalen met SPD aansluiting. Dat de schoen voornamelijk op het ‘donkere’ seizoen afgestemd is, is ook te zien aan de reflecterende elementen in het gedeelte van de voorvoet en de hiel. Veiligheid boven alles!
Adviesverkoopprijs: EURO 150,-.

Sympatex
Het Sympatex membraan is Bluesign gecertificeerd en dus milieuvriendelijk. Sympatex membranen bestaan uit zuurstof, koolstof en waterstof. Er zijn dus geen gifstoffen zoals PTFE of fluorcarbon gebruikt. Dankzij deze samenstelling zijn de Sympatex membranen volledig recyclebaar. Ook alle functionele prestaties zijn overtuigend: het Sympatex stretch membraan garandeert een 100% water- en winddichtheid bij een waterkolom tot 25.000mm. De speciale membraantechnologie zorgt voor een uitstekend ademend vermogen, waaraan bij de metingen door het Hohenstein-Institut een RET-waarde van 1,5 is toegekend. De hydrofiele bestanddelen van het membraan nemen het transpiratievocht op en transporteren dit naar buiten. Met 5 µm is Sympatex momenteel het dunste membraan ter wereld, dat ondanks het lichte gewicht de volledige performance garandeert.

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.