Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe Eden Quality XP verrekijkers

Nieuwe Eden Quality XP verrekijkersHet Eden Quality merk staat voor de best mogelijke prijs-kwaliteit verhouding, waarbij producten direct van de fabrikant aan de consument worden geleverd, zonder tussenhandel. De verrekijkers uit de HD en ED serie bestaan inmiddels een jaar. Nu is er een nieuw topmodel bijgekomen: de XP serie. Deze serie vervangt de ED serie als duurste en meest luxe serie.

Soort verrekijkers
De XP 8x42 en de XP 10x42 zijn beide dakkant kijkers, wat de kijkers lichter en smaller maakt dan de klassiekere porrokijkers. Daarnaast zijn kijkers van dit type beter gasdicht omdat het volume van de kijker gelijk blijft bij het scherpstellen. Porrokijkers werken door het bewegen van het oculair als een soort blaasbalg waardoor ze lucht aanzuigen of uitblazen. Hierdoor kan vocht in de kijker komen die bij een lage temperatuur condensvorming kan veroorzaken.

Over de XP serie
De XP verrekijkers zijn gemaakt van zeer hoogwaardige optische componenten. De prisma’s zijn voorzien van di-electrische en fase correctie coatings. Hierdoor wordt een lichtdoorlating van maar liefst 90% verkregen. Dit is ruim 10% meer dan de verrekijkers uit de HD en ED series, die al geprezen werden om hun heldere beeld.

Ook de randscherpte is van een kwaliteit die in deze prijsklasse niet vaak wordt gezien. Het stikstof in de kijkers voorkomt condensvorming, waardoor hij bruikbaar is bij zeer lage temperaturen (tot -20 graden Celsius).

De XP verrekijkers worden geleverd met een opbergtas, draagriem, objectiefbeschermkappen en een reinigingsdoekje. Op alle Eden Quality verrekijkers zit 25 jaar garantie.

De verrekijkers van Eden Quality zijn exclusief verkrijgbaar via www.knivesandtools.nl.

Voor meer informatie: https://www.knivesandtools.nl/nl/ct/eden-quality-verrekijkers.htm

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Eden Quality:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.