Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Magellan introduceert eXplorist GC voor hightech schat-zoeken

Magellan introduceert eXplorist GC voor hightech schat-zoekenMagellan introduceert het eerste GPS-toestel dat speciaal is ontwikkeld voor geocaching. Het toestel is robuust, handzaam en waterbestendig, heeft een helder kleurenscherm, biedt vele graphics en is voorzien van een gebruiksvriendelijke interface. Via deze interface zijn eenvoudig duizenden geocaches te vinden en te selecteren. Op de eXplorist GC staan graphics zoals smileys voor logs en te winnen prijzen bij het behalen van geocaching successen. Het toestel is gemakkelijk te verbinden met geocaching.com voor het delen van ervaringen.

Magellan eXplorist GC
De eXplorist GC werkt op twee (bijgeleverde) AA-batterijen, goed voor 18 uur outdooravontuur. Het toestel beschikt over een hooggevoelige SiRFstarIII GPS-chipset die tot op drie meter nauwkeurig is. Tijdens het geocaching is het mogelijk om vondsten te markeren en notities te maken. Bij thuiskomst kunnen vervolgens alle logs eenvoudig op geocaching.com worden geplaatst. De GC beschikt daarnaast over de gebruikelijke GPS-outdoorfuncties zoals het aanmaken van waypoints, een wereldwijde basiskaart, actieve tracking en registratie van de trip.

"Magellan is verheugd om een GPS toestel voor geocaching te introduceren dat voldoet aan alle verwachtingen voor zowel beginnende- als doorgewinterde gebruikers," aldus Harold Cobben, Country Director Benelux & Nordics voor Magellan. "De Magellan eXplorist GC biedt een geweldige geocaching ervaring met deze volledige oplossing. Van toegang tot geocaching.com voor het vinden van verborgen schatten om je heen, tot het documenteren van alle avonturen die je weer kunt delen met een groeiende groep enthousiaste gebruikers."

Over geocaching
Geocaching is een high-tech versie van het bekende 'schat-zoeken'. Bij geocaching wordt GPS-technologie gebruikt om allerlei objecten te verstoppen en te vinden, locatie-gebaseerde vraagstukken op te lossen en daarna ervaringen online te delen. Geocaching wordt gedaan door mensen van alle leeftijden en zorgt voor een sterk gemeenschapsgevoel en betrokkenheid bij het milieu.

Cache In Trash Out
Magellan is de exclusieve sponsor van geocaching.com's 'Cache In Trash Out' (CITO). CITO is een milieu-initiatief dat wordt ondersteund door de wereldwijde geocaching gemeenschap. Het initiatief zet zich in voor het schoonhouden en opruimen van natuurgebieden.

Prijs en beschikbaarheid
De consumentenadviesprijs voor de Magellan eXplorist GC is EURO 149,99. Het toestel wordt inclusief twee lithium AA-batterijen en een USB-kabel geleverd. Bij aankoop inclusief een maand gratis premium lidmaatschap van geocaching.com.

Voor meer informatie: http://www.magellangps.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Magellan:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.

Reacties op deze pagina: