Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Brunton completeert serie draagbare energie

Brunton completeert serie draagbare energieHet Amerikaanse Brunto maakt haar serie van draagbare energie-oplossingen complete met een drietal nieuwe draagbare energieopslag apparaten. Deze specialist voor draagbare zonnecel panelen biedt drie verschillende batterij-packs, in verschillende maten en met verschillende capaciteiten. Wel hebben ze allemaal met elkaar gemeen dat ze nagenoeg alle soorten elektronische apparaten zoals iPod, mobiele telefoons, GPS-ontvangers, digitale camera's en zelfs laptops kunnen opladen. Daarnaast zijn ze voorzien van een stevige rubberen kast, welke tegen een stootje kan.

De packs, genaamd Impel, Sustain en Ispire zijn makkelijk in het gebruik en gemakkelijk mee te nemen. Daarnaast kunnen ze nagenoeg elk elektronisch apparaat opladen. De oplaadbare batterij van de packs kunnen op verschillende manieren worden opgeladen. Allereerst uiteraard door ze aan een zonnepaneel te koppelen om ze in de buitenlucht op te laden. De kleinste uitvoering, de Inspire, kan tevens via een USB-aansluiting op de PC of laptop worden opgeladen. De twee grote uitvoeringen, de Sustain en Impel, kunnen via het stopcontact thuis of in het hotel, maar ook via de 12 volts aansluiting van de auto worden opgeladen. De packs worden allemaal met de benodigde adapters verkocht.

De packs kunnen ook prima als buffer dienen tussen een elektronisch apparaat en een solarpaneel, als deze laatste bijvoorbeeld niet continu dezelfde energie kan leveren in verband met overdrijvende bewolking. Een teveel aan energie dat niet direct wordt gebruikt, wordt automatisch opgeslagen in de packs zelfs.

De verstelbare output van 12V/16V/19V gecombineerd met een intelligente constante stroom regulator zorgen voor een optimale stroomvoorziening als andere apparaten geladen moeten worden. Daardoor is het gebruik bijzonder eenvoudig: aansluiten van het apparaat op de pack is het enige dat nodig is.

De Brunton Inspire heeft een USB en Micro-USB poort, zowel voor input als output, en weegt slechts 120 gram. De twee grotere modellen, de Sustain en Impel, hebben naast de USB ook een laagvoltage aansluiting, welke tevens is beveiligd tegen het terugstromen van energie. De Sustain en Impel wegen respectievelijk 600 en 1080 gram en bieden een batterij-opslag van respectievelijk 6000mAh bij 12V en 13000 mAh bij 12V. De output is regelbaar: 600mA bij 5V en 3200mA bij 12V, 16V en 19V.

Alle packs zijn robuust en duurzaam en zijn schok, stof en water bestendig. De adviesverkoopprijzen van de packs bedraagt 50 Euro (Brunto Inspire), 225 Euro (Brunto Sustain) en 295 Euro (Brunto Impel).

Voor meer informatie: https://www.bruntoneurope.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Brunton:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.