Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

De Oosterse kracht van Tiger Balm

De Oosterse kracht van Tiger BalmTiger Balm combineert eeuwenoude Oosterse traditie met eigentijdse vernieuwing. De authentieke balsem is de vertrouwde oplossing voor het verzorgen van spieren en gewrichten. Tiger Balm vindt zijn oorsprong in Birma, waar de Chinese kruidenarts Aw Chu Kin het ontwikkelde en verkocht in zijn winkel. De heilzame werking van de balsem verspreidde zich over de wereld. Tiger Balm is verkrijgbaar in twee varianten: Tiger Balm Wit en Tiger Balm Rood en te koop bij drogisten en apotheken.

Balsem van de Chinese keizers
Meer dan een eeuw geleden reisde de Chinese kruidenarts Aw Chu Kin naar Birma om zijn geluk te beproeven. Al snel werden zijn medicijnen en balsems, gebaseerd op keizerlijke recepturen, een succes en zijn winkel Eng Aun Tong (hal van de eeuwige vrede) werd in de wijde omtrek bekend. Na zijn dood zetten zijn twee zonen Boon Haw (zachte tijger) en Boon Par (zacht luipaard) het bedrijf voort. In 1926 verhuisde Boon Haw naar Singapore. Hij nam zijn vaders geheime balsemrecept mee, startte Haw Par Healthcare en lanceerde de naam Tiger Balm. Haw Par Healthcare is wereldwijd een succesvol familiebedrijf.

Klein potje, krachtige werking
Tiger Balm is gemaakt van natuurlijke kruidenbestanddelen en biedt verlichting bij tal van klachten. Zo kan de balsem een verzachtend effect hebben bij hoofdpijn of insectenbeten, onder de neus aangebracht worden om vrijer te ademen of ter bescherming van huid en spieren dienen tegen weersinvloeden, zoals kou. Tiger Balm wordt ook gebruikt voor of na het sporten. Vooraf kan Tiger Balm de spieren helpen soepel te worden doordat de huid op die plekken wordt verwarmd. Na het sporten kan de balsem helpen de spieren te ontspannen. Tiger Balm werkt snel en effectief. Een kleine hoeveelheid is voldoende voor een optimale werking. Tiger Balm zorgt voor spieren en gewrichten en is aanwezig bij de Marathon van Rotterdam (10 april) en de Amstel Gold Race (17 april).

Rode en witte variant
Tiger Balm is gebaseerd op kamfer, munt-, kajeput- en kruidnagelolie. De balsem is verkrijgbaar in twee varianten: Tiger Balm Wit en Tiger Balm Rood. Tiger Balm Wit heeft een normale sterkte, Tiger Balm Rood is krachtiger. Beide geven een weldadig warmtegevoel. Tiger Balm wordt verkocht in een zeshoekig glazen potje of in een vloeibare variant. Het traditionele logo van Tiger Balm - de springende tijger - is zeer herkenbaar.

Consumentenadviesprijs, 19 gram: EURO 6,40

Voor meer informatie: https://www.imgroma.nl/tigerbalm/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.